Freessysteem CoroMill 316 krijgt inwendig koelmiddel

0

Het CoroMill 316-freessysteem met verwisselbare kop van Sandvik Coromant is vanaf 1 maartverkrijgbaar met kanalen voor inwendig koelmiddel.

Het freessysteem met verwisselbare kop leent zich voor het vlakfrezen, het frezen van sleuven, spiraalvormige interpolatie, hoekfrezen, profiel frezen en aanschuinfrezen van componenten in alle materiaalgroepen van ISO P tot ISO S. Het bewerken van materialen als hittebestendige superlegeringen, titanium en roestvast staal vraagt tijdens het frezen vaak om koelmiddel ten behoeve van temperatuurregeling en spaanafvoer. Het herhaald snijden (koffiemolen effect) van spanen en ook vastplakkende spanen resulteren vaak in een slechte oppervlaktekwaliteit, beschadiging van de snijkant en breuk van het gereedschap.

Het inwendige koelmiddel in combinatie met een nauwkeurige positionering van de koelmiddelgaten zorgt voor een optimale werking van de koelmiddelstraal, zodat de CoroMill 316 beter presteert dan bestaande oplossingen met uitwendig koelmiddel en een uitstekende spaanafvoer en een betrouwbaar freesproces gegarandeerd zijn.

Met het CoroMill 316-systeem kunnen operators snel, eenvoudig en nauwkeurig wisselen tussen diverse bewerkingen, zoals freestype, radiusvariatie, tandfrequentie, geometrie en kwaliteit. CoroMill 316-frezen zijn zelfs geschikt voor het vijfassig frezen van flanken, waar vaak conische gereedschappen worden gebruikt om de stabiliteit bij langere gereedschappen te waarborgen.

Website Sandvik Coromant