Nabewerkingsfrees voor aluminium

0

Sandvik Coromant presenteert de CoroMill 5B90 frees voor het nabewerken van aluminium componenten. Dit gereedschap met een innovatieve snijkant levert een excellente oppervlaktekwaliteit, zonder braamvorming en reduceert de kosten-per-onderdeel met soms wel 30 procent.

CoroMill 5B90 is volgens Sandvik Coromant ideaal geschikt voor typische toepassingen in de automobielindustrie, zoals het bewerken van cilinderkoppen, versnellingsbakken, kleppenblokken, motorblokken, krukassen en verbindingsvlakken.

Deze nieuwe toepassingsspecifieke nabewerkingsfrees voor aluminium maakt een gestuurd bewerkingsproces met hoge voeding mogelijk, wat resulteert in een verbeterde werkstukkwaliteit. Omdat geen kostbare wisselplaatafstelling nodig is, kan de opspantijd gereduceerd worden met zo’n 66 procent. Terwijl elk gereedschap op maat gemaakt is voor de klant, zijn Sandvik Coromant PCD-wisselplaten uit voorraad leverbaar.

Bij het bewerken van de cilinderkoppen van een viercilindermotor gemaakt van AlSi9Cu-1 met een verspaningsdiepte van 0,7 mm, behaalde de nieuwe CoroMill 5B90 (diameter 160 mm, 9 snijkanten) een standtijd van 40.000 onderdelen (bij een rotatiesnelheid van 7.000 omw./min en een voedngssnelheid van 12.500 mm/min).