Gereedschappenplein Huvema en TCE valt in de smaak

0

Huvema en zusteronderneming TCE kijken tevreden terug op de Open Dag van 28 november. Naast vertrouwde en bestaande klanten, waren er ook belangstellenden die voor het eerst op de Open Dag af kwamen. De reacties van de bezoekers op de nieuw ingerichte showrooms waren positief. Met name het plein met gereedschappen voor de metaalverspanende industrie trok veel belangstelling.

Op dit plein gaven de specialisten van TCE deskundig advies en informatie over de diverse series met gereedschappen in het leveringsprogramma. Deze gereedschappen zijn grofweg onderverdeeld in drie series. De eerste wordt op de markt gebracht onder de naam iTools, het private label merk van Huvema. In dit programma zijn algemeen toepasbare gereedschappen met een goede prijs/kwaliteitsverhouding opgenomen. Daarnaast beschikt TCE over een eigen private label merk, waarmee TCE professionele gereedschappen levert van hoge kwaliteit, die met name inzetbaar zijn voor de professionele verspanende industrie. Verder heeft TCE ook het importeurschap van Taegutec, waarmee hoogwaardige gereedschappen worden geleverd die geschikt zijn voor de professionele metaalverspanende industrie en de automotive industrie.

Metaalbewerkingsmachines
Huvema heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot specialist in metaalbewerkingsmachines. Veel machines zijn, mede door suggesties van eindgebruikers, klanten en de eigen technische dienst, op specificatie van Huvema doorontwikkeld en verbeterd. De nieuwe lijn Super boormachines, die bestaat uit zeven modellen, is daar een goed voorbeeld van.
Daarnaast werden ook andere nieuwe machines tijdens de Open Dag geïntroduceerd, zoals twee verticale bandzaagmachines met een solide uitvoering en uitstekende afwerking. Deze machines zijn voorzien van een laseenheid met knip- en slijpmodule. Andere voorbeelden van nieuwe machines in het leveringsprogramma zijn een polijstfinishmachine (speciaal ontworpen in samenwerking met 3M), een pijpenslijper en een metaalafkortzaag.

Met een showroom van 2000 vierkante meter is Huvema in staat het gehele leveringsprogramma te presenteren. Van de kleinste gereedschappen tot de grootste industriële metaalbewerkingsmachines. Bovendien zijn alle machines werkend te bezichtigen.

Focus op Metaal
2014 is een jubileumjaar voor Huvema, dat dan 45 jaar bestaat. Het komende jaar gaan Huvema en TCE vooral inzetten op de mogelijkheden die de totale organisatie onder de vlag van moedermaatschappij ETTM biedt. Elkaar versterken onder het motto: Focus op Metaal!