Hypertherm verlaagt kosten waterstraalsnijden

0

Hypertherm presenteert deze week op de Fabtech in Chicago een waterstraalsnijmiddel managementsysteem waarmee een verlaging van de kosten van het waterstraalsnijden kan worden gerealiseerd.

Het systeem bestaat uit twee producten: de PowerDredge unit voor verwijdering van straalzand die vanaf heden beschikbaar is en de EcoSift unit voor recycling van straalzand die volgend jaar op de markt komt. De PowerDredge vergroot de productiviteit van waterstraalapparatuur en tegelijk ook de winstgevendheid doordat dure reiniging wordt geautomatiseerd. Hierdoor kunnen bedrijven zowel de arbeidskosten als de stilstandtijd van het systeem naar beneden brengen.
De EcoSift helpt bedrijven om hun gebruikte straalzand te recyclen. Testen en microscopische analyse tonen volgens Hypertherm aan dat tot 60 procent van het straalzand dat zich op de bodem van een waterstraalsnijtafel bevindt, feitelijk voldoet aan de specificaties voor gloednieuwe straalzand en opnieuw gebruikt kan worden zonder dat dit een impact heeft op de snijkwaliteit. Aangezien tot 60 procent van de operationele kosten van waterstralen toegeschreven worden aan de aankoop van nieuw straalzand kan dit bedrijven een aanzienlijke kostenbesparing opleveren.