Internationaal publiek Euroblech klaar om te investeren

De internationale vakbeurs voor plaatbewerking Euroblech in Hannover heeft vorige week 59.600 bezoekers getrokken. Dat is iets (bijna 1.000) minder dan de vorige keer in 2012. “De stemming op de beurs was doorgaans positief”, aldus de beursorganisatie in haar slotbericht. “ Er was een levendige handelsactiviteit in de acht beurshallen en veel exposerende bedrijven rapporteerden grote aantallen internationale business contacten en zonnige verkoopcijfers.”

Het recordaantal exposanten (1573 uit 38 landen) heeft dus geen recordaantal bezoekers opgeleverd. Niettemin was sprake van een goede sfeer op de beursvloer. “Een eerste evaluatie onder de exposanten laat zien dat zij het huidige business klimaat als beter beoordelen dan twee jaar geleden”, aldus Nicola Hamann, directeur van beursorganisator Mack Brooks Exhibitions. “De meeste bedrijven waren zeer tevreden met de uitkomsten van Euroblech 2014. Een grote meerderheid van de exposanten slaagde erin om haar doelgroepen volledig of grotendeels te bereiken. Ze prezen de kwaliteit van de bezoekers en het internationale karakter van het publiek.”
Het aandeel internationale bezoekers was groter dan ooit. Maar liefst 38 procent kwam van buiten Duitsland (twee jaar geleden 34%). Een eerste onderzoek onder de bezoekers leerde dat deze na Duitsland vooral afkomstig waren uit Nederland, Oostenrijk, Zwitserland,. Italië, Polen, Zweden, Turkije, Tsjechië, Spanje, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten.

De exposanten op de Euroblech toonden een indrukwekkend aantal innovatieve oplossingen, state of the art techniek en een enorme hoeveelheid live machine demonstraties. Veel meer hierover leest u in de komende uitgaven van MetaalNieuws en PlaatBewerkingsNieuws, waarin uitgebreid zal worden terug geblikt op ’s werelds grootste evenement voor de plaatbewerkingsindustrie.

De volgende Euroblech in Hannover is in 2016. De datum staat reeds vast: de 24e editie van de Euroblech vindt plaats van 25 tot en met 29 oktober 2016.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Uitnemen en stapelen maar!

27-11 Trumpf heeft nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor de pons- en ponslasermachines TruPunch 1000 en TruMatic 1000…

Plaatbewerking

Twee stalen deuren per minuut

27-06 Machinebouwer Wemo Den Bosch heeft een vernieuwde productielijn voor het vervaardigen van stalen deuren…

Materialen

Spanning in plaatmateriaal

06-05 Spanning binnen dun plaatmateriaal kun je aan het uiterlijk van de plaat niet zien.…

Bedrijf en Economie

Mega-pers voor China breekt records

13-12 Siempelkamp Maschinen- und Anlagenbau in Krefeld heeft onlangs de grootste smeedpers die ooit in…

Featured

Compact opslagsysteem aalbers|farina voor plaatmateriaal

05-12 aalbers|farina introduceert een compacte variant van haar opslagsysteem voor vlak plaatmateriaal. Deze compact-versie bevat…

Materialen

Extreem dik staal op maat voor gigantische ‘boorwormen’

11-06 Platen met een dikte van 220 mm en een breedte van 4 meter? Voor…

Plaatbewerking

Pasterkamp showt fiberlaser

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions grijpt de TechniShow aan om de bezoekers een indruk te…

Plaatbewerking

Astes4 demonstreert ‘light’ uitvoering van product sorteersysteem

08-03 Naast de allround installatie voor het uitsorteren van gesneden plaatdelen tot een dikte van…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X