Jongbloed Constructie boort nieuwe marktsegmenten aan

0

Jongbloed Constructie in Ede, een op de bouw en telecom gerichte toeleverancier die ook brandwerende opslag-units maakt, heeft een E6 ponsnibbelmachine van Prima Power in gebruik genomen. De omvangrijke investering is gedaan omdat het bedrijf met de bestaande machine niet meer uit de voeten kon, maar ook om nieuw werk, vooral in de grotere maten, aan te trekken.

Met de E6 beschikt Jongbloed ook over een machine die nauwkeuriger en energiezuiniger is en met een ponskracht van 30 ton staal tot 8 mm en roestvaststaal tot 4 mm kan ponsen. De machine kan staalplaat bewerken met afmetingen tot 1500 x 3000 mm zonder herpositioneren. De gereedschaprevolver heeft 20 posities, waarvan er vier bezet zijn door indexeerbare gereedschaphouders en één door een multi-tool, geschikt voor 10 gereedschappen met een maximale diameter van 16 mm. De machine is verder uitgerust met een upforming-gereedschap dat o.a. wordt ingezet voor de productie van antislip-roostertreden en panelen met louvresleuven. Het gemiddelde energieverbruik komt niet boven circa 4 kW uit.

De afgelopen jaren waren voor Jongbloed een periode van gestage groei. Dit is vooral te danken aan de vergaande bereidheid om, naast standaard producten, maatwerk te leveren, bijvoorbeeld het moeilijker bewerkbaar roestvaststaal type 304 naast het gebruikelijke Sendzimir verzinkte staalplaat, of perforaties met speciale vormen, naast rond en vierkant. Vooral door niche-activiteiten zag de Edese onderneming haar omzet de afgelopen jaren gestaag toenemen. De investering in de ponsnibbelmachine was nodig omdat daardoor vraag ontstond naar een machine met een grotere ponskracht en om een capaciteitsuitbreiding te realiseren. Ook hoopt Jongbloed hierdoor nieuwe marktsegmenten aan te boren.

De energiezuinige E6 van Primapower wordt voorlopig in gezet als stand-alone machine. Naarmate de omzet verder stijgt zullen uitbreidingen worden overwogen, zoals een automatische aanvoer- en sorteerinrichting.