Kennametal breidt gereedschappenbeheersysteem uit

Kennametal heeft zijn Toolboss gereedschappenbeheersysteem uitgebreid. Bovendien wordt een kleine, draagbare demonstratie-eenheid van het systeem beschikbaar gesteld aan de distributiepartners. Hiermee kunnen zij de voordelen van Toolboss demonstreren.

Een van de belangrijkste sleutels voor een efficiënte en kosteneffectieve bedrijfsvoering is de beschikbaarheid van het goede gereedschap op de juiste plaats en tijd. Kennametals gereedschappenbeheersysteem zorgt daarvoor.

De Flex Unit is een Toolboss frame op ware grootte dat uitgaat van acht laden met mogelijkheid tot verdere uitbouw. Naarmate de wensen van de klant toenemen, kunnen meer laden worden toegevoegd tot de 26 niveaus waaraan het frame plaats biedt. Niveaus en laden kunnen niet alleen voor gereedschappen worden ingericht, maar ook voor andere zaken waaraan de werkplaats behoefte heeft zoals drijfriemen, wielen, handschoenen en andere goederen.

Zoals de naam al aangeeft is de Toolboss Modulo eenheid een modulair frame dat kan worden ingericht voor verschillende lade- en vakgrootten, waarmee Toolboss niet alleen voor gereedschappen geschikt is, maar ook voor allerlei andere zaken die bedrijven op een meer doelmatige manier willen beheren, zoals reserveonderdelen, handschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Voor grotere operaties kan het Modulo systeem tot 120 Toolboss locaties efficiënt en betrouwbaar beheren en daarbij volledige identificatie, gebruik, en automatische bijbestellen mogelijk maken.

Voor nog grotere of complexere productiebedrijven kan de Toolboss Roto Point 234 tot 468 betrouwbare locaties met nieuwe, verplaatsbare vakverdelingen beheren, inclusief één variant die opnieuw kan worden ingericht op de locatie van de klant. Meervoudige vakken kunnen worden gekozen in een enkele handeling, zodat grote opslagvolumes in een minimum van tijd kunnen worden beheerd. Zoals bij alle modellen biedt de Toolboss software een controletraject, zodat het ‘wie’, ‘wat’, ‘wanneer’, ‘waar’ en ‘hoeveel’ van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf op ieder tijdstip achterhaald kan worden.

Kennametal heeft duizenden op klantenwens aangepaste serviceprogramma’s voor de toeleveringsketen bij productiebedrijven over de gehele wereld geïmplementeerd. Met geautomatiseerde apparatuur voor gereedschappenuitgifte, toeleveringsketen-software en randapparatuur, voorinstelmachines, standaardisatie en consolidatie van gereedschap, onderdeelplanning, installatie service, turnkey-training en geconsolideerde samenstelling en verwerking van rekeningen, zijn veel klanten in staat gesteld om tegelijkertijd gecentraliseerde gereedschapbewerkingen en de hoeveelheid tijd te verminderen die machinebedieners nodig hebben om de gewenste gereedschappen te localiseren. Dit kan resulteren in drastische vermindering van voorraden, gereedschapbudgetten en administratieve kosten.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Samenwerking De Ridder met gereedschappenproducent Zecha

24-01 Zecha Hartmetall-Werkzeugfabrikation, met bijna 60 jaar ervaring, staat bekend als een pionier en trendsetter…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

01-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Hoffmann Group en Iscar gaan samenwerken

08-05 Iscar, met hoofdkantoor in Tefen, Israël, maakt deel uit van de IMC Group en…

Verspanen

Tech Demoweek heeft nu echt de deuren geopend. Dit zijn de highlights.

15-03 De redactie van MetaalNieuws bracht op de eerste dag van de Tech Demoweek een…

Verspanen

‘Groeien met gereedschappen en plezier’

02-02 De benoeming van de ervaren Lenting sluit aan op de nieuwe strategie van Van…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws thema/special Gereedschappen

02-11 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Verspanen

Standtijd van titanium verspanende gereedschappen verzevenvoudigd

24-08 Dankzij de deskundigheid van alle betrokkenen kon de standtijd van de verspanende gereedschappen voor…

Verspanen

Ceratizit introduceert drie nieuwe gereedschappen

04-04 Ceratizit heeft het assortiment wisselplaten vernieuwd met drie kwaliteiten voor het productief en betrouwbaar…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV