KIPP snelspanner nu ook in RVS

0

Snelspanners zijn bedoeld voor het betrouwbaar fixeren van bouw- en montagedelen. Vooral in de werktuig- en machinebouw zorgen deze zonder grote krachtsinspanning voor stabiele en snelle verbindingen. Nu zijn de bewezen snelspanners van KIPP ook leverbaar in RVS.

De KIPP-snelspanner beschikt over een intern vergrendelingssysteem, dat zorgt voor extra zekerheid. Het borgt met een hoorbare klik en ontgrendelen is alleen mogelijk door aan de beugel te trekken. Naast de hoge betrouwbaarheidsfactor valt de snelspanner ook op met een lange levensduur. Dankzij de onderhoudsvrije en hoogwaardige scharnierbussen haalt de snelspanner moeiteloos meer dan 300.000 spancycli.
Een ander kenmerk is het ergonomische en bedieningsvriendelijke greepelement van polyamide, dat dankzij de vorm drukpunten in de hand voorkomt. Een vergrote vrije ruimte tussen spanarm en greep vergroot het bedieningsgemak en voorkomt beknellingen. Zelfs met werkhandschoenen kan de spanner eenvoudig, gemakkelijk en betrouwbaar worden geopend en gesloten.
KIPP-snelspanners kunnen snel worden aangebracht en losgemaakt en maken het volledig vrijmaken en ongehinderd uitnemen van het werkstuk mogelijk. De werking berust op het kniehefboomprincipe. Tot nu toe was de snelspanner leverbaar in een stalen uitvoering met Nitrox-coating. Nu levert KIPP alle modellen van de snelspanner en alle toebehoren zoals aandrukspindels ook in RVS.