Klaas Jan Huntelaar ontmoet schooljeugd bij Thomassen Machining

0

Topvoetballer Klaas Jan Huntelaar bezoekt op 13 juni Thomassen Machining in Rheden om een nieuwe kotterbank officieel in gebruik te nemen. Maar de spits van het Nederlands elftal en Schalke ’04 komt vooral ook naar Rheden voor een ‘meet and greet’ met de basisschooljeugd uit de omgeving.

“Wij nemen graag onze medeverantwoordelijkheid om de jonge jongens en meisjes in aanraking te brengen met de mogelijkheden van de techniek”, zegt Henny van Minkelen, managing director van Thomassen Machining. “Om te proberen ze enthousiast te maken voor een technisch beroep.”

Uitnodiging voor groep 6,7 en 8 van de basisscholen
Jongens en meisjes die in groep 6, 7 en 8 van de basisschool zitten, zijn donderdag 13 juni om 16.00 uur welkom om bij Thomassen op bezoek te komen. Dat kan ook samen met hun ouders. Ze kunnen dan zelf Klaas Jan Huntelaar ontmoeten en tegelijk eens kijken hoe moderne techniek werkt en wat er allemaal voor prestaties mogelijk zijn.

Thomassen Machining is er trots op dat het uitstekende kwaliteitsproducten maakt. “Het is immers niet voor niets dat klanten vanuit de hele wereld steeds weer en meer bij ons terecht komen”, aldus Van Minkelen. “Dat gaat nu gevierd worden. Samen met Klaas Jan Huntelaar en de jongens en meisjes van de basisscholen uit de regio Rheden.”

Meer capaciteit om groei bij te houden
Met de uitbreidingsinvestering in een nieuwe kotterbank anticipeert Thomassen op de verwachte groei in de energiemarkt. De nieuwe Juaristi TS5-MG30 heeft een pallet afmeting van 2.500 x 3.000 mm en een bewerkingsslag van 4.000 (X) x 3.000 (Y) x 3.000 (Z) mm. Hij is volledig omkast en uitgerust met diverse haakse koppen, alle NC-gestuurd. De besturing is een Siemens 840D-SL. De kotterbank kan werkstukken tot een gewicht van 30 ton op de pallet bewerken.

Toegevoegde waarde OEM Group
Als werkmaatschappij profiteert Thomassen Machining van de back-up en knowhow van de holding Osse Equipment Manufacturing Group, de OEM-group. De bedoeling van de OEM-group is onder andere ondersteunen bij MVO beleid en om de werkmaatschappijen en participaties te ondersteunen bij hun groei naar een volgende fase.