Klaassen levert derde Bomar zaagmachine aan Paul Meijering

0

Technische Handelsonderneming Klaassen heeft onlangs opnieuw een lintzaagmachine van Bomar geïnstalleerd bij Paul Meijering Metalen. Het is al de derde zaagmachine van Bomar die de internationaal opererende groothandel in Zaltbommel in gebruik genomen heeft.

Paul Meijering levert direct vanuit eigen voorraad buizen, platen en componenten in zowel roestvrij staal als special alloys. Het bedrijf heeft begin dit jaar een imposante nieuwe bedrijfshal in gebruik genomen, waar een voorraad van 11.000 RVS artikelen in acht verschillende kwaliteiten ligt.
De groothandel beschikt over meer dan voldoende zaagcapaciteit om al het buismateriaal precies op maat en snel bij de klanten af te leveren. Deze zaagcapaciteit is verzorgd door Klaassen uit Enschede. Hier kocht Paul Meijering in 2012 zijn eerste Bomar, hoewel hij het merk eigenlijk niet kende en dus op goed vertrouwen kocht. Daar heeft hij geen moment spijt van gehad. De eerste machine was een grote Bomar Extend 1120, een halfautomatische volhydraulische bandzaagmachine uitgevoerd met een robuuste rollenbaan en een NC-meetsysteem. Deze machine zaagt buizen tot een tot een diameter van maar liefst 1120 mm. De machine is zeer stabiel gebouwd. Dat blijkt wel uit het feit dat lastig te verspanen materiaal als RVS met grote diameters probleemloos en nauwkeurig worden gezaagd.
Meijering is er zeer tevreden over en daarom kocht hij er vorig jaar al een kleinere Bomar machine bij. Onlangs is daar met de Bomar Individual 620.460 DGH nog een zaagmachine bijgekomen. Deze machine is geschikt voor diameters tot 460 mm. Hij kan bovendien net als de kleine machine in verstek zagen.

Goed ingevoerd merk
Klaassen zal Bomar presenteren op de Techni-Show. Hij vertegenwoordigt deze Tsjechische zaagmachinefabrikant al meer dan 20 jaar en heeft in die periode zo’n 4000 machines in Nederland geplaatst. Vooral bij staalconstructiebedrijven, staalhandel, machinebouw en machinefabrieken. “Het is een goed ingevoerd merk”, aldus Klaassen. “Bomar bouwt kwalitatief zeer goede machines en is een van de grootste fabrikanten van lintzaagmachines (240 medewerkers) in Europa. Het bedrijf ontwikkelt en produceert alle machines en toebehoren in eigen huis.”
Klaassen zal op de Techni-Show ook een machine uit de Extend serie demonstreren, een wat kleiner model dan de ‘reus’ die bij Paul Meijering zaagt. Ook wordt op de stand een geautomatiseerde boorzaagmachine van Bomar getoond. Klaassen: “De trend bij Bomar is de automatisering van het zaagproces. Alle componenten die nodig zijn voor de logistiek rondom de machine produceren ze in eigen huis. Zo hebben ze ook eigen boormotoren ontwikkeld die in de systemen kunnen worden geïntegreerd. Zo kunnen ze complete zaagboorsystemen leveren.”

Klaassen voert een breed programma machines en gereedschappen voor de metaalverwerkende industrie en vertegenwoordigt ook diverse andere merken. De Enschedese groothandel zal in Utrecht ook een grote verticale verstekzaagmachine van Bauer demonstreren.

Paul Klaassen THO, hal 8, stand E044