KMWE neemt DutchAero over

0
1610

KMWE, toeleverancier en partner voor de hightech machinebouw en aerospace, neemt DutchAero over van Avio Aero. DutchAero is een leverancier voor de lucht- en ruimtevaartindustrie en gespecialiseerd in hoogwaardige, nauwkeurige en veiligheid kritische luchtvaartonderdelen.

KMWE neemt de DutchAero productiefabriek in Eindhoven over waar ongeveer 75 mensen in dienst zijn. DutchAero zal haar klanten en contracten continueren. De overname heeft geen betrekking op de DutchAero Services activiteiten van Avio Aero die MRO diensten verricht voor het Nederlandse ministerie van Defensie op het Logistiek Centrum in Woensdrecht.

De laatste jaren heeft KMWE een sterke groei in zijn marktsegmenten semiconductor en medische apparatuur gerealiseerd. Met deze overname versterkt KMWE zijn wereldwijde positie in de luchtvaartindustrie en wordt het klantenbestand verder uitgebouwd met diverse gerenommeerde spelers. Door de combinatie van de kennis en kunde van beide bedrijven is KMWE in staat een breder scala van diensten aan te bieden en het huidige team van hoogopgeleide en ervaren vakmensen en specialisten verder uit te breiden.

Door deze overname zullen de KMWE activiteiten in Nederland verder groeien tot 60 miljoen Euro met 300 medewerkers. De totale KMWE activiteiten, inclusief de Maleisische en Turkse operatie zal groeien tot 80 miljoen euro met meer dan 500 werknemers.