Kunststoffen 2015 volgeboekt

De Kunststoffenbeurs, op 23 en 24 september in Veldhoven, is helemaal volgeboekt. Deze 17e editie heeft als thema ‘Smart met Kunststoffen’. In het lezingenprogramma en op het ‘Smart Plaza’ wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed.

Aan de exposanten is gevraagd hoe zij de kunststoffenbeurs ervaren. Hoe bereiden zij zich voor, wat zijn hun verwachtingen en hoe ‘smart’ zijn ze met Kunststoffen? Maar ook: wat kan de bezoeker verwachten op de stands? Een aantal reacties:

Greijn Form Technics
Het vacuümvormen van klantspecifieke producten uit kunststof plaat is de hoofdactiviteit van Greijn Form Technics, maar ook zagen, frezen, draperen, buigen, zetten, verlijmen en assembleren. Hoe bereiden ze zich voor?
“Vooraf maken wij een planning, denken na over de inrichting van de stand en verzamelen de producten waar we dit jaar onze stand mee willen vullen. Ondertussen staan we al jaren op de Kunststoffenbeurs en onze verwachtingen zijn wederom hoog. Het is voor ons altijd een goede beurs; er zijn geïnteresseerden die verstand van zaken hebben en die meestal al meteen met directe aanvragen op de stand komen. Verder is dit voor ons ook een beetje een relatiebeurs, vele klanten komen onze stand bezoeken.” Greijn Form Technics is zeker ‘Smart’ met kunststoffen: “We zijn continu in de weer met innovaties en nieuwe kunststoffen. Momenteel zijn wij druk bezig om biopolymeren te vacüumvormen, kunststoffen gemaakt van bioplastics”, aldus Claudia Watrin-Van Duren.

Layertec
Layertec is leverancier van de professionele 3D printers van Stratasys. Hierdoor biedt Layertec innovatieve mogelijkheden voor de kunststofindustrie, zoals het in 3D printen van spuitgietmallen en matrijzen, waarmee op een snelle en betaalbare wijze individuele producten met spuitgiettechniek kunnen worden gemaakt.
Arnaud Kooij vertelt enthousiast: “Dit jaar staan we voor het eerst op de Kunststoffenbeurs en we willen vooral de focus leggen op het 3D printen van matrijzen. Het wordt een prachtige stand, met voorbeelden van matrijzen en mallen die door onze klanten in 3D zijn geprint. Ons doel is tweeledig, we staan er om nieuwe contacten op te doen, maar vooral om voorlichting te geven over de mogelijkheden met betrekking tot 3D printen. We merken namelijk dat de mogelijkheden van de printers en materialen nog erg onbekend zijn. En dat is jammer want deze technologie is inmiddels zo volwassen dat het slim inzetten van een 3D printer de concurrentiepositie van een bedrijf enorm kan versterken.

NOVU
NOVU (Nederlandse Orde van Uitvinders) is de beroepsorganisatie van productontwikkelaars, uitvinders en onderzoekers. Als onafhankelijke vereniging ondersteunt NOVU haar leden tijdens het traject ‘van idee tot markt’ en tijdens de Kunststofbeurs zien ze zichzelf als een soort ‘wegwijzer’ in Kunststofland.
Desirée Gerritsen: “NOVU en Mikrocentrum hebben al jarenlang een bijzondere relatie en samenwerking. We staan dit keer door de 8e keer op de Kunststofbeurs. Misschien zijn we een beetje een vreemde eend in de bijt, omdat we geen kunststof producent zijn. We staan er voor onze leden, die uitgenodigd worden voor de beurs en daar ontdekken hoe ze iets kunnen laten maken en welke rol kunststof kan betekenen bij het realiseren van hun vinding. We verwijzen ze door, zodat er een mooie samenwerking tussen uitvinder en kunststofbouwer kan ontstaan.
Onze verwachtingen voor Kunststoffen 2015 zijn niet anders dan de voorgaande edities, al is er door de komst van het internet veel veranderd. Er is online veel informatie te vinden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. We zien een duidelijke meerwaarde in beursdeelname juist vanwege het persoonlijke contact. Daarnaast vinden we het een prettige organisatie en een goede plek om aanwezig te zijn. Op de stand hebben we een duidelijke, less-is-more, boodschap; we presenteren onze organisatie en we tonen een aantal foto’s van uitvindingen van onze leden.”

De Kunststoffenbeurs is de grootste beurs voor de kunststofbranche in de Benelux. Dit jaar, op de 17e editie, is er wederom een expositie van 275 specialistische bedrijven en kennisinstellingen plus een uitgebreid lezingenprogramma.
Kunststoffen 2015 vindt plaats op 23 en 24 september in het NH Conference Centre Koningshof, Veldhoven. De toegang is gratis.

Website Kunststoffen 2015

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Precisiebeurs en Vakbeurs Kunststoffen geannuleerd

15-10 De Precisiebeurs en de Vakbeurs Kunststoffen gaan dit jaar niet door. Dit heeft organisator…

Bedrijf en Economie

Vakbeurs Kunststoffen verplaatst naar december

07-05 De vakbeurs Kunststoffen 2020 wordt verplaatst van september naar 2 en 3 december 2020.…

Verspanen

Goede vloeistoffen optimaliseren productie in matrijsbouw en kunststof verspaning

23-09 2-S Service & Specialties is producent, leverancier en servicepartner van hoogwaardige productievloeistoffen voor de…

Materialen

Kunststoffenbeurs met focus op duurzaamheid en circulariteit

19-09 De vraag naar kunststofproducten stijgt onverminderd. Zo wordt er in 70 procent van alle…

Materialen

Licht en sterk

21-04 Om gewicht en daarmee energie en grondstoffen te besparen, vragen toepassingen in mobiliteit en…

Materialen

Kunststoffenbeurs 2018 trefpunt voor de hele sector

01-10 Op 26 en 27 september 2018 organiseerde Mikrocentrum de 20e editie van de Kunststoffenbeurs…

Verspanen

Miljoenenorder Betech Mass Turning

01-10 Betech Mass Turning heeft een nieuwe opdracht binnengehaald. De komende jaren gaat het bedrijf…

Verspanen

Nieuwe freesbank voor maatwerk en kleine series

24-09 Vanwege grote drukte en behoefte aan extra productiecapaciteit heeft Ridderflex recentelijk een nieuwe freesbank…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X