LVD komt met kleine servo-elektrische kantbank

LVD komt met een kleine ergonomische kantbank op de markt. Deze Dyna-Press beleeft medio november zijn première op de Fabtech in Chicago.

De Belgische machinebouwer maakte gewag van de nieuwe kantbank tijdens de Opendeurdagen, die eind september in Gullegem werden gehouden. De Dyna-Press is een kleine, servo-elektrische kantbank met een perskracht van 12 ton en een buiglengte van 835 mm. Hij haalt 60 slagen per minuut.
Het is een flexibele machine, geschikt voor het buigen van kleine en eenvoudige onderdelen en makkelijk verplaatsbaar met een heftruck. LVD ziet de Dyna-Press vooral als een machine die makkelijk bij een pons- en/of lasersnijmachine kan worden geplaatst. De operator die louter toezicht houdt op de werking van die machines, kan dan tegelijkertijd ook werkstukken buigen. De grafische, op pictogrammen gebaseerde touchscreenbsturing is gemakkelijk en intuïtief in gebruik. Hierdoor kunnen zowel ervaren als onervaren operators de machine vlot bedienen. De eerste Dynabend gaat naar de Fabtech, maar LVD heeft inmiddels al vier andere exemplaren in productie genomen.

Nieuw design
LVD had nog meer nieuws op het gebied van kantbanken. Zo is de PPEB-serie, die samen met de Easy-Form, de Toolcell en PPEB-H machines het topsegment van het aanbod vormt, gerestyled. De machines hebben nu een grotere opening, een grotere slag en de range is uitgebreid tot 320 ton. Ze zijn uitgerust met een energievriendelijker aandrijfsysteem, dat bijdraagt aan 35 procent minder energieverbruik, het gebruiksgemak is verbeterd en er zijn extra veiligheidsfuncties bijgekomen. Meest opvallende aspect is het verfraaide design met bovenaan de machine aan weerszijden LED-verlichting. De kleur van de verlichting geeft aan of de machine werkt, gereedschappen aan het wisselen of in rust is. Tijdens de Opendeurdagen demonstreerde LVD het nieuwe design op het prototype van de nieuwe Easy-Form 135/30, die vanaf nu leverbaar is. Alle PPEB persen krijgen het nieuwe design. Later zullen ook de instap modellen en de midlevel modellen volgen.

Uiteraard werd ook de Toolcell met automatische gereedschappenwissel gedemonstreerd. Deze kantbank is vooral geschikt voor bedrijven die veel moeten wisselen van gereedschappen en terugkomende kleine series hebben. De ToolCell, waarbij de grijpers zijn ingebouwd op de module van de achteraanslag, is in eerste instantie op de markt gebracht als een 135/30 versie, maar is er inmiddels ook met een perskracht van 220 ton en een breedte van 4 meter.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

LVD breidt Dyna-Press lijn uit met 60 tons afkantpers

31-10 Met een vermogen van 60 ton, 2 meter werklengte en een vijf-assige achteraanslag is…

Plaatbewerking

Made by Driessen breidt kantcapaciteit verder uit

19-10 Made by Driessen produceert precisie plaatwerkdelen voor de hightech en apparatenbouwindustrie. Dat betekent dat…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

LVD lanceert gerobotiseerde buigcel Ulti-Form

16-12 LVD introduceert Ulti-Form, een gerobotiseerd buigsysteem met een afkantpers die automatisch de gereedschappen wisselt.…

Featured

Eerste LVD Dyna-cell strijkt neer bij Bax Metaal

17-02 Vanaf dinsdag 18 februari heeft Bax Metaal in Bergeijk als eerste plaatbewerkingsberdrijf in Nederland…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Plaatbewerking

Zuinig met energie

13-12 SafanDarley demonstreerde op de Blechexpo een nieuw model hybride kantpers, de H-Brake Hybrid+ 230T…

Bedrijf en Economie

247TailorSteel start bouw nieuwe productiefaciliteit

30-11 Afgelopen vrijdag is 247TailorSteel gestart met de bouw van de nieuwe productiefaciliteit in Hilden,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen