Marathon-motor in haakse slijpers Metabo

Gebruikers van haakse slijpers kennen het probleem: bij intensieve (door)slijp- en afbraamwerkzaamheden moeten zij hun werk steeds weer onderbreken, omdat de machine oververhit raakt en automatisch worden uitgeschakeld, of in het ergste geval zelfs doorbrandt. Metabo maakt hier met de nieuwe compacte klasse haakse slijpers een einde aan. Met de nieuwe Marathon-motor en een nieuw ventilatieconcept kan de gebruiker nu in vrijwel alle situaties onbeperkt werken.

Ook heeft de fabrikant van elektrisch gereedschap uit Nürtingen haar haakse slijpers compacter, ergonomischer en veiliger gemaakt. De nieuwe compacte modellen van 1.700 Watt zijn klein en handzaam als een 1.200 Watt machine en bieden met een krachtig koppel van maximaal 5 Nm groot vermogensspectrum.

“Met onze nieuwe generatie haakse slijpers is de machine niet meer de beperkende factor tijdens het werk. Gebruikers kunnen vanaf nu veel efficiënter en sneller slijpen, omdat onze nieuwe haakse slijpers ook onder de zwaarste omstandigheden vrijwel nooit een afkoelfase nodig hebben”, aldus Metabo-topman Horst Garbrecht. “Voor elke product-ontwikkeling doen wij onderzoek in het veld. Daarbij hebben wij onder andere geconstateerd dat haakse slijpers vaak zo heet worden omdat de gebruiker tijdens het werk de, normaal gesproken aan de zijkant aangebrachte, ventilatiegleuven dichthoudt. Daarom hebben onze nieuwe haakse slijpers alleen ventilatiegleuven aan de achterkant, die men tijdens het werk vrijwel niet dicht kan houden.“
Dat is mogelijk geworden door een volledig nieuw ventilatieconcept, aangezien de lucht voor de koeling van de motor met een snelheid van 400 km/h zonder omwegen door de behuizing wordt gezogen. Bovendien heeft de fabrikant een nieuw motorenconcept ontwikkeld en de voor patent aangemelde nieuwe Metabo Marathon-motor extreem sterk en overbelastbaar gemaakt. Dankzij de nieuwe, gepatenteerde veldwikkelingstechnologie is de Marathon-motor daarbij zelfs nog slanker ge-worden. Dat biedt een bijkomend voordeel voor de handzaamheid van de machine, omdat de omvang van de handgreep tot een minimum is beperkt. Bovendien zijn de motoren dankzij het compleet nieuw ontwik-kelde ventilatieconcept, de geoptimaliseerde geometrie en het nieuwe stofbeschermingssysteem extreem overbelastbaar en robuust. Dat zorgt voor een lange levensduur.

Met de 22 nieuwe compacte modellen van 900 tot 1.700 Watt in verschillende uitvoeringen en voor schijfdiameters van 100 tot 150 mm alsmede bijpassende toebehoren, biedt Metabo in de nieuwe compacte klasse voor alle omstandigheden en toepassingen de juiste systeemoplossing.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

TFT laat cobots schuren, slijpen en polijsten

24-09 Al sinds 1998 staat TFT (Tools For Technology) voor innovatieve en functionele maatwerkoplossingen op…

Plaatbewerking

Slijpen zonder concessies

28-08 Het bedrijf is actief in elke industrie waarin wordt gesneden – dus ook in…

Verspanen

Eerste GrindingHub trekt 9.500 bezoekers

06-06 “We zijn meer dan tevreden met het succes van deze allereerste GrindingHub. Het hele…

Plaatbewerking

Schuren en kanten breken op aparte machines levert Metaco veel tijdwinst op

14-03 Metaco (twintig medewerkers) is een toeleverancier van plaatwerk. Het bedrijf biedt lasersnijden, ponsen en…

Plaatbewerking

De slijptol is bij MWA steeds minder te horen

14-02 De F1200 ontbraammachine is geschikt voor het nabewerken van plaatdelen tot 1200 mm breed.…

Oppervlaktetechniek

GrindingHub wil middelpunt slijptechnologie worden

31-01 GrindingHub, de nieuwe vakbeurs voor slijptechnologie, biedt van 17 t/m 20 mei een podium…

MetavakNieuws

Licht tot zwaar slijpen, polijsten en frezen

02-10 Kinket SSP is importeur en leverancier van schuur-, slijp- en polijstmaterialen alsmede de daarbij…

Verspanen

Volautomatische oplossing voor slijpen Weldon opspanvlakken

12-07 Dit project wordt uitgevoerd in opdracht van een nieuwe klant, een internationale marktleider in…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021