Menko Eisma directeur Trumpf Nederland

Menko Eisma is vrijdag gepresenteerd als de nieuwe directeur van Trumpf Nederland. Hij is de opvolger van Ger van der Endt, die tijdens een drukbezochte afscheidsreceptie in Hengelo werd uitgezwaaid door tal van relaties en medewerkers van Trumpf Nederland. Tevens ontving Van der Endt, die met pensioen gaat, een Koninklijke onderscheiding.

Ger van der Endt werd allereerst toegesproken door zijn opvolger Menko Eisma, die kort zijn carrière schetste. Die begon in 1988 bij Möller Metaal. “Dat was in een tijd dat Smart Industry nog gewoon ondernemersgeest en boerenverstand heette”, aldus Eisma. Trumpf was destijds een van de vertegenwoordigingen van Möller. Onder leiding van Van der Endt heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot een volle dochter van de Duitse producent van machines voor plaatbewerking en lasertechniek, met een omzet van meer dan 50 miljoen euro.
Van de bedrijfsleiding van het Duitse moederconcern was Lars Grünert aanwezig. Hij bedankte Van der Endt voor het prachtige bedrijf dat hij achterlaat. “U was een kritische collega die altijd de samenwerking met ons zocht om zijn klanten de beste oplossingen te kunnen bieden. Nederland is een veeleisende markt en daar zijn we blij mee, want daardoor ontwikkelen ook wij ons steeds verder. U laat ons een onderneming na die in Nederland staat voor innovatie.”

Zelf kijkt Van der Endt met veel voldoening terug op zijn carrière. Hoogtepunten waren voor hem het bezoek van koning Willem-Alexander aan de hoofdvestiging van Trumpf in Ditzingen (bij Stuttgart), het recente bezoek van minister Henk Kamp en de realisatie van de nieuwbouw in Hengelo, die vorig jaar is geopend. “Maar het meest trots ben ik op het feit dat het marktleiderschap in Nederland is veroverd. Er ligt een stevig fundament. Trumpf Nederland is een financieel kerngezond bedrijf met een dominante marktpositie en volop kansen voor de toekomst.”

Zo ziet Menko Eisma het ook. Hij was reeds vele jaren bij Trumpf Nederland in dienst als verkoopleider en is de afgelopen 4 à 5 jaar klaargestoomd voor zijn nieuwe functie. Zo verbleef hij onder meer twee keer een half jaar in Ditzingen om het moederbedrijf door en door te leren kennen. Eisma begint officieel op 1 juli aan zijn directeurschap, dat is tevens de start van het nieuwe boekjaar van Trumpf. “Ik ben er trots op dat ik deze kans van de bedrijfsleiding krijg. Er doen zich allemaal nieuwe kansen voor in de lasertechniek en met Smart Industry. Daarom ben ik vol vertrouwen dat het gaat lukken. Belangrijk voor mij zijn daarbij goede partnerschappen met onze klanten en de samenwerking met het personeel.”

De medewerkers van Trumpf Nederland hebben in ieder geval alle vertrouwen in hun nieuwe directeur. Als blijk daarvan ontving hij tijdens de receptie een mooi cadeau: een stuurwiel om het Trumpf-schip goed op koers te houden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Flexibele lasertechniek sleutel voor een mobiele toekomst

18-12 De elektrische aandrijving vervult een centrale rol in de veranderende mobiliteit. Duidelijk is dat…

Plaatbewerking

Pasterkamp showt fiberlaser

12-03 Pasterkamp Metal Sheet Solutions grijpt de TechniShow aan om de bezoekers een indruk te…

METAVAK Gorinchem

Widenhorn deelt lasergegraveerde drinkflessen uit

13-10 Een leuke actie van Widenhorn op METAVAK Gorinchem. Wie de leverancier van totaaloplossingen voor…

Bedrijf en Economie

Trumpf-directeur Ger van der Endt met pensioen

02-03 Ger van der Endt neemt op 26 juni afscheid als directeur van Trumpf Nederland…

Automatisering

LAC stopt met Industrial Laser Event

24-02 Het Laser Applicatie Centrum (LAC) is gestopt met de organisatie van het Industrial Laser…

Bedrijf en Economie

Sterke eindsprint Duitse werktuigmachinebouw in 2014

11-02 De orderintake van de Duitse werktuigmachine-industrie is in het vierde kwartaal van 2014 sterker…

Geen categorie

Prima Power neemt verkoop lasersnijmachines in Nederland in eigen hand

13-01 De Belgische vestiging van Prima Power heeft per 1 januari ook de verkoop van…

Geen categorie

Internationaal publiek Euroblech klaar om te investeren

27-10 De internationale vakbeurs voor plaatbewerking Euroblech in Hannover heeft vorige week 59.600 bezoekers getrokken.…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV