Nieuw fieldlab RoboHouse geopend op TU Delft Campus

0

Op de TU Delft Campus is een nieuw fieldlab van start gegaan: RoboHouse. In dit fieldlab voor geavanceerde robotica kunnen bedrijven en instellingen terecht met vragen over de inzet van slimme robots in hun organisatie of productieproces. Ook studenten kunnen gebruikmaken van de faciliteiten.

 

Het nieuwe fieldlab is gevestigd in het voormalige biotechnologie-gebouw van de TU Delft, waar ook RoboValley zit. Het pand werd afgelopen jaar volledig opgeknapt en verbouwd en biedt nu een demonstratieruimte voor geavanceerde robots, een testruimte en een werkplaats. “Veel bedrijven beseffen dat er winst te behalen valt door het automatiseren van bedrijfsprocessen, maar ondernemers weten vaak niet waar ze moeten beginnen”, zegt manager van RoboHouse Jaimy Siebel over de oprichting van het fieldlab. “Bij RoboHouse kunnen ondernemers niet alleen zien wat er bestaat op het gebied van robotica, maar wij helpen hen vervolgens ook met het identificeren van de plekken in hun bedrijf waar automatisering een oplossing biedt. Deze oplossingen worden vervolgens ook gevalideerd in het testcentrum van RoboHouse.”

RoboHouse is er niet alleen voor bedrijven. Ook ontwikkelaars en studenten kunnen lid worden van RoboHouse en tegen gereduceerd tarief gebruikmaken van de robotfaciliteiten en de werkplaats. Momenteel hebben de studenten van de minor robotica al een teamruimte in RoboHouse. Tevens biedt het fieldlab cursussen voor een breed publiek aan. Bijvoorbeeld over het programmeren van een robotarm in een robot operating system of het koppelen van een sensor aan een neuraal netwerk. “Er zijn niet veel plekken waar je dat in korte tijd kunt leren”, besluit Siebel.

ROBO HOUSE | © Verkijk
RoboHouse werd in aanwezigheid van onder anderen Nicoly Vermeulen van het college van bestuur van de TU Delft en loco-burgemeester Bas Vollebregt van de gemeente Delft geopend (foto: Daniel Verkijk).