Nieuwe cobot-serie Omron telt 12 modellen

0

Omron introduceert de TM-serie collaboratieve robot. Dankzij de diverse vision-functionaliteiten en een eenvoudige, intuïtieve programmeeromgeving van de TM-serie zorgt Omron voor een veilige, flexibele en collaboratieve productie waar zowel mens als machine bij betrokken is.

De TM-serie biedt een oplossing waarmee een robot eenvoudig kan worden geïnstalleerd om toepassingen te automatiseren die traditioneel door mensen werden verricht en die uitdagend kunnen zijn om te automatiseren, zoals picken, verpakken en schroeven vastdraaien. Als onderdeel van de introductie van de TM-serie heeft Omron een ‘mobiel compatibel’ model uitgebracht. Dit model integreert naadloos in de LD-serie autonome mobiele robots, zodat gebruikers complexe taken kunnen automatiseren, zoals pick-and-place, en productieprocessen kunnen verbinden met de autonome mobiele robots voor een flexibele productie.

Omron introduceert 12 robots van de TM-serie met een combinatie van de volgende specificaties: Armlengte: 900 mm, 1100 mm, 1300 mm; Payload: 4 kg, 6 kg, 12 kg, 14 kg; Voeding: AC, DC; Conform of niet conform SEMI S2-veiligheidsvoorschriften.
De TM-serie wordt geleverd met geïntegreerde vision en verlichting, zodat de gebruiker producten kan vastleggen met een brede zichthoek. Deze robot is uitgerust met beelddetectiefuncties zoals patroonvergelijking, barcode lezen en kleuridentificatie. Hierdoor kunnen inspecties, metingen en sorteertoepassingen eenvoudig worden ingesteld.