Nieuwe directie voor Bodijn Machinewerken

0

Richard van der List en Dennis Doeve vormen de nieuwe directie van Bodijn Machinewerken. Zij nemen daarmee, na 19 jaar, het stokje over van Jan en Jos Wasserman.

Bodijn Machinewerken levert sinds de oprichting in 1981 maatwerk oplossingen voor de food en non-food sector. Dit zijn bijvoorbeeld toeleveranciers van supermarkten of producenten van voeding. Samen met de klanten bedenken de medewerkers van Bodijn onder andere oplossingen om voedingsmiddelen te wegen, transporteren en doseren. Het bedrijf uit ’s-Gravenzande telt 26 medewerkers, die veelal lang in dienst zijn bij Bodijn Machinewerkzaamheden. Ook de kersverse nieuwe directieleden werken al geruime tijd voor het bedrijf. Richard van der List, begonnen als Hoofd Tekenkamer en later overgestapt naar verkoop, neemt samen met Dennis Doeve, eerder planner op de tekenkamer en later doorgegroeid naar bedrijfsleider, zijn nu verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding.

Bodijnfamilie
De vorige directieleden, Jan en Jos Wasserman, wilden de nieuwe directie graag binnen de ‘Bodijnfamilie’ houden. “Zowel Richard als Dennis werken al jaren voor Bodijn en zij kennen als geen ander het bedrijf, de mensen en de markt”, aldus Jan Wasserman. “Jos en ik zien in beiden de juiste personen om het bedrijf over te nemen.”

Vooruitkijken en vernieuwen
Van der List en Doeve gaan de nadruk leggen op techniek en kennis. De basis voor samenwerking met klanten is de kennis en techniek die Bodijn in huis heeft. “Van ieder nieuw product leren we”, legt Doeve uit. “Collega’s doen waar ze goed in zijn en we streven ernaar dat ze hun kennis nog beter kunnen inzetten.” Zijn collega Richard van der List vult hem aan: “We gaan engineering extra stimuleren. Voor werkzaamheden waar geen specialistische Bodijn-kennis voor nodig is, werken we samen met leveranciers. Zo investeren we in de levertermijn, innovatie en het werkplezier van collega’s.”