Normfinish straalhal “sweept” verzinkt materiaal

0

De eisen aan een duurzaam en esthetisch mooi product worden steeds hoger.  Sinds 1 juli vallen ook alle constructiedelen met lastdragende eigenschappen, die in de hoofdberekening worden meegenomen als lastdragend, onder de NEN-EN 1090 norm.  Ook de juiste  oppervlaktebehandeling en coating maken deel uit van de EN-1090. Om te kunnen voldoen aan deze normering heeft Leering Hengelo onlangs een straalhal geleverd van 18x5x5meter waarin verzinkte delen worden aangestraald (=sweepen, wapperen) om een juiste ruwheid (= hechting) te krijgen voor de nadien aan te brengen poedercoating.

Voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van de hal is deze voorzien van elektrisch bediende  roldeuren aan de voor- en achterzijde. Deze zijn uiteraard uitgerust met klembeveiliging, bescherming tegen het straalmiddel en extra geluidisolatie. Tevens ligt er een Sweepomatic schrapervloer in de gehele hal. Deze vloer is voorzien van de elektrische  aangedreven schraperbanen waardoor een onderhoudsarme en stille constructie verkregen wordt.
Tevens is de inbouwdiepte tot een minimum beperkt. Belangrijk is ook de aanwezigheid van een zwaarlastrooster in de gehele hal. Hierdoor kan de hal snel en veilig beladen worden een heftruck. Door de dubbele straalketel kan er met twee stralers  gelijktijdig gestraald worden waarbij de instellingen onafhankelijk van elkaar kunnen zijn.

Verder kenmerkt de geleverde Normfinish straalhal zich door retourlucht (om de uitstoot van stof en kosten voor verwarming zo beperkt mogelijk te houden is de hal voorzien van retourlucht met twee inblaasroosters waardoor ook een perfecte luchtcirculatie (=zicht) in de hal wordt verkregen, deurbeveiliging (de roldeuren en loopdeuren met kijkglas (2 stuks) zijn voorzien van een beveiliging zodat bijeen geopende deur niet gestraald kan worden) en  noodverlichting (in geval van een stroomstoring gaat de noodverlichting aan, zodat er geen onveilige situatie ontstaat. Door de speciale sandwichpanelen, geluidsarme  Sweepomatic schrapervloer, extra geluiddempers en een speciale afdichting van de technische ruimte  ligt het geluidsniveau beneden 79dB(A). Het touchscreen is voorzien van een aantal levels zodat personeel met autorisatie eenvoudig wijzigingen kan doorvoeren.

Leering Hengelo,
Surface 2014 standnummer 520