Olmia Robotics groeit uit zijn jasje

Olmia Robotics is verhuisd. In april verruilde het bedrijf uit Tiel het oude onderkomen voor een nieuw bedrijfspand twee straten verderop. Op 16 mei organiseert de expert op het gebied van cobots een open dag.

Olmia Robotics is opgericht door Peter van Olm. Nadat hij in zijn eigen bedrijf in de procestechniek tijdens een project in contact kwam met een robot, besloot Van Olm een cobot aan te schaffen. Tijdens de verdieping in cobots stuitte de eigenaar van Olmia Robotics op een in zijn ogen niet compleet aanbod. De cobot werd geleverd met robotarm en daar hield het op. Bij een andere leverancier kocht Van Olm een gripper en bij weer een andere partij schafte hij een schroefunit aan. Deze situatie heeft de basis gevormd voor het bedrijf Olmia Robotics, dat in december 2016 is opgericht. Met zijn engineer-achtergrond en passie voor robotics, is Van Olm totaaloplossingen op het gebied van automatisering voor productie- en assemblagebedrijven gaan aanbieden.

Snelle groei
Inmiddels bestaat Olmia Robotics uit een team van meerdere medewerkers, dat ervoor zorgt dat bij een specifieke toepassing de juiste cobot en de juiste toebehoren worden geleverd. “In een kort tijdsbestek zijn we enorm gegroeid”, vertelt Arwen Peters van Olmia Robotics. “Dat komt voornamelijk doordat we de onbekendheid in de markt over cobots hebben weggenomen. Voor herhalende werkzaamheden, om personeel te ontlasten, om te kort in personeel op te vangen of om productievergroting te realiseren, je kunt voor diverse doelen een cobot inzetten. Wij hebben de expertise om bedrijven in de breedste zin van het woord te begeleiden bij de implementatie van een cobot.”

Nieuwe collega’s
Niet alleen is Olmia Robotics uit zijn jasje gegroeid, ook zoekt het bedrijf versterking in nieuwe collega’s. “Wij zijn verhuisd, omdat het aantal opdrachten enorm is gestegen”, vertelt Peters. “Daardoor hebben we extra personeel nodig en zochten we een pand dat zo’n vijf keer groter was dan ons vorige onderkomen.” Het bedrijf uit Tiel zoekt een accountmanager, een service- en software-engineer. “Wij willen verder uitbreiden in onze service en daarom zijn wij ook op zoek naar een extra buitendienstmedewerker”, vervolgt Peters. “Zo bieden wij bijvoorbeeld een kosteloze productiescan aan, waarmee we bedrijven direct inzicht geven in hun automatiseringsmogelijkheden. Wij hebben de kennis en ervaring om de mogelijkheden te zien waar een cobot in te zetten is.”

Open dag
De opening van het nieuwe onderkomen zal gevierd worden met een open dag. Op 16 mei zijn geïnteresseerden uitgenodigd om het nieuwe pand te bekijken, maar ook om presentaties bij te wonen of een minibeurs met stands van leveranciers te bezoeken. Zo kunnen bezoekers zelf een product meenemen en wordt dit gematcht met de juiste grijper. Van de leveranciers zijn Universal Robots, Hanwha, Yaskawa, Schmalz, Schunk, Optoforce, Solomon, RoboDK, Gripkit Weiss, OnRobot, Grip en Easy Robots aanwezig. Geïnteresseerden kunnen zich op de website van Olmia Robotics aanmelden.

Aanmelden open huis

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

TechnishowNieuws

Tuwi presenteert cobot+handlaserlascel op TechniShow

07-03 Tuwi heeft deze nieuwe cel ontwikkeld en gebouwd in samenwerking met The Cobot Factory.…

TechnishowNieuws

Yaskawa met gerobotiseerde laserlascel op TechniShow

07-02 Door de snelle opkomst van het handmatige laserlassen in de metaalverwerkende industrie blijkt er…

Automatisering

AI blaast industriële productie nieuw leven in

17-01 Kunstmatige intelligentie is onmisbaar geworden bij het bewaken en besturen van machines. Neurale netwerken…

Verbinden

Demto past mouw aan groeiende hoeveelheid laswerk

22-08 Binnen het bedrijf zijn verschillende afdelingen bij het realiseren van het eindproduct betrokken. Naast…

Plaatbewerking

Zonder automatisering had ‘vriendengroep’ Ter Horst Metaaltechniek niet kunnen starten

06-07 Hij had al tientallen jaren ervaring in de metaalbewerking bij andere werkgevers, toen hij…

Automatisering

Maakt automatisering het oog van de vakman overbodig?

27-06 Bij de tweede editie van Tuwi Next op de hoofdvestiging van machineleverancier Tuwi in…

Automatisering

Vision, Robotics & Motion: slimme automatiseringsoplossingen in de maakindustrie

31-05 Het vinden en implementeren van passende oplossingen met vision, robotica en motion is vaak…

Plaatbewerking

Automatisering hét thema op Tuwi Next

09-05 Met het oog op het nijpende personeelstekort en de wens om productieprocessen zo snel…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV