Online gezondheidsonderzoek voor metaal- en techniekbranche om verzuim terug te dringen

0

Speciaal voor medewerkers in de metaal- en techniekbranche heeft Koninklijke Metaalunie in samenwerking met arbodienstverlener ArboNed een nieuw, laagdrempelig online gezondheidsonderzoek ontwikkeld: het ePMO Metaal. Het ePMO Metaal is een branchegerichte digitale gezondheidscheck die kan worden aangevuld met fysieke onderzoeken.

Het is volgens de Koninklijke Metaalunie belangrijk aandacht te besteden aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers in de metaal- en techniekbranche. De branche moet volgens de branchevereniging proactief werken aan het duurzaam inzetbaar houden van het belangrijkste kapitaal in het bedrijf. Een middel om mogelijke gezondheidsrisico’s vroegtijdig op te sporen en aan te pakken is het Preventief medisch onderzoek (PMO, of PAGO). Speciaal voor medewerkers in de metaal- en techniekbranche heeft Metaalunie in samenwerking met arbodienstverlener ArboNed daarom nu een nieuw, laagdrempelig online gezondheidsonderzoek ontwikkeld: het ePMO Metaal.

Online gezondheidscheck
Het ePMO Metaal is een branchegerichte digitale gezondheidscheck die kan worden aangevuld met fysieke onderzoeken. De online vragenlijst is specifiek afgestemd op de werkzaamheden in de metaal- en techniekbranche en geeft snel en gemakkelijk inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van werknemers in de branche. Direct na het invullen, ontvangen de werknemers een persoonlijke rapportage die inzicht geeft in hun mentale gezondheid, energie, leefstijl en fysieke gezondheid. Loopt een werknemer een verhoogd gezondheidsrisico, dan krijgt hij een uitnodiging voor een telefonisch adviesgesprek met een professional van ArboNed. Daarnaast coacht ArboNed de werknemer bij het uitvoeren van de nodige verbeteracties.