Radine, specialist in toevoersystemen en productiemechanisatie

0
31

Radine is al sinds 1967 specialist in het ontwerpen en bouwen van trilvullers. Trilvullers zijn efficiënte systemen voor het aanvoeren, verenkelen, positioneren en presenteren van relatief kleine onderdelen.

In het verleden leverde Radine deze trilvullers hoofdzakelijk aan machinebouwers en productiebedrijven in Nederland. Maar door de kwaliteit die Radine in de trilvullers legt, staan ze ondertussen over de gehele wereld.

Niet alleen het bedenken en bouwen van trilvullers is een activiteit van Radine, maar ook de integratie hiervan in totaaloplossingen. Productielijnen die een compleet product uit meerdere onderdelen samenstellen. Denk hierbij aan producten voor alle marktsegmenten. Dat gaat van samengestelde doppen via stopcontacten en ventielen tot producten voor de farmaceutische en medische industrie. Dus een machine c.q. machinestraat die de aangevoerde componenten ultrasoon last, soldeert, lijmt, laserlast, schroeft, klikt of klinkt. Kortom, Radine integreert in haar machines pick & place systemen, camera’s, testapparatuur, spuitgietmachines, verpakkingsoplossingen en andere technologieën.

Radine loopt voorop
Radine volgt nieuwe ontwikkelingen op de voet en heeft een productielijn ontwikkeld en geproduceerd met daarin drie samenwerkende YuMi’s. Een YuMi is een twee-armige robot die kan samenwerken met mensen aan een productielijn. Elke drie seconden assembleren de drie YuMi-robots een nieuwe hollewanddoos.
Ook is Radine actief op het gebied van 3D printing. Vaak is er nog geen kant-en-klaar product op het moment dat de klant een trilvuller bestelt, maar is er wel een 3D-tekening van het product beschikbaar en kan Radine het product printen. Hierdoor is het eenvoudiger een voorstelling te maken van hoe het product in de aanvoer zal reageren. De 3D printer leidt sneller tot het beste eindresultaat en een snellere ingebruikname van de machine. Ook worden steeds meer 3D-geprinte onderdelen in de aanvoersystemen en in de totaaloplossingen geïntegreerd.

Modulair flexibele toevoersystemen
Omdat er in de markt steeds vaker behoefte is aan modulair flexibele toevoersystemen, systemen waarmee de opdrachtgever snel van productie van het ene product kan overstappen naar productie van een ander product, is Radine in eigen beheer gestart met het ontwikkelen van een dergelijk aanvoersysteem op basis van vision, robotica en producthandling. Dit modulaire systeem wordt als een soort docking station ontwikkeld en voorziet in de behoeftes tot toevoer en producthandling van relatief kleine series. Ook is het geschikt voor productie van vele variaties aan samengestelde producten. Hiermee kan Radine de machinebouwers en eindgebruikers op het gebied van onderdelentoevoer ontzorgen.

Uitdaging tot optimalisatie
In de praktijk blijkt het op een juiste en correcte wijze positioneren van driedimensionale onderdelen voor veel machinebouwers en eindgebruikers een probleem. Radine heeft in de loop der jaren aangetoond dat zij, juist op dit gebied, specialist is en zelfs de enige producent in Nederland. “Dankzij de meer dan 50 jaar ervaring in producthandling, productiemechanisatie en de creativiteit van onze medewerkers zijn wij in staat om de obstakels in uw productieproces weg te nemen. Hierdoor mag u een efficiënter productieproces met kwalitatief hogere output verwachten. Vraag vrijblijvend een advies van onze creatieve en technische adviseurs.”

Radine, stand 440