Rijva levert vier Sangiacomo excenterpersen aan Sobinco in België

Rijva heeft van Sobinco in het Vlaamse Zulte de opdracht ontvangen voor de levering van vier mechanische excenterpersen van Sangiacomo. Het betreft C-frame krukaspersen met een perskracht variërend van 400 kN tot 1.000 kN. De eerste daarvan is recentelijk opgeleverd.

Sobinco (ruim 300 medewerkers) vervaardigt innovatief hang- en sluitwerk voor aluminium ramen en deuren. In verband hiermee werd onlangs besloten tot vervanging van een aantal bestaande persen door mechanische excenterpersen van Sangiacomo. Volgens Process Engineer Manuël Gevaert, die bij deze aanschaf direct betrokken was, zijn daarbij de veiligheid en stabiliteit doorslaggevende factoren geweest. “Een belangrijk argument om de persen van dit Italiaanse fabricaat te kiezen was dat deze veel stabieler zijn dan de huidige apparatuur. Dat is voor onze productiekwaliteit natuurlijk van groot belang. Deze excenterpersen hebben bovendien het voordeel dat een veel betere gereedschappen­standtijd gewaarborgd wordt, wat ze natuurlijk extra interessant maakt.”

Rijva, dat Sangiacomo vertegenwoordigt in de Benelux, levert Sobinco een viertal persen waarvan de uiteindelijke uitvoering opvalt door diverse aanpassingen. Bij de specificaties valt op dat de 400 kN krukaspers type T40 CE uitgerust is met een horizontaal lichtscherm, waarbij de C-vormige uitsparing in de zijschermen de mogelijkheid biedt om lange producten op veilige wijze in te voeren. De andere drie machines (met een perskracht van resp. 500 kN, 630 kN en 1.000 kN) worden geleverd met een pneumatisch bediend veiligheidsscherm. Vermeldenswaard bij deze persen is ook de hydraulische overbelastingsbeveiliging in de stoter.

Process Engineer Gevaert wijst erop dat bij al deze excenterpersen sprake is van aangepaste slaglengtes, afgestemd op de productie-eisen die de Belgische onderneming stelt. “Veel aandacht is besteed aan de extra beveiliging om de bediening te vergemakkelijken. Tot een van de bijzondere kenmerken van de 500 kN excenterpers behoort de speciale vergrote tafel. De Sangiacomo persen zijn van fabriekswege voorzien van een pneumatisch bediende wrijvingskoppeling-remcombinatie.”

Sobinco zet de nieuwe excenterpersen in voor een scala van aluminium en roestvaststalen stanswerk. De 400 kN C-frame pers is inmiddels afgeleverd en succesvol in gebruik genomen. Afgesproken is dat de drie grotere excenterpersen binnenkort geïnstalleerd zullen worden.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Van Halteren Metaal moderniseert perscapaciteit

13-09 “Deze pers voldoet aan alle veiligheidseisen”, vertelt inkoopmanager Silvester Koelewijn van Van Halteren Metaal.…

Plaatbewerking

Stokoud beestje vervangen door moderne Sangiacomo pers

12-10 Belttech heeft bij Greif in Vreeland een 70 jaar oude excenterpers vervangen door een…

Plaatbewerking

Gediplomeerde stansspecialisten

29-04 Middels een bedrijfsintern maatwerktraject heeft Mikrocentrum 21 medewerkers van Euro-Techniek, Guardian en KeyTec opgeleid…

Geen categorie

Rijva levert bijzondere persen van Pressmac

11-03 Met de introductie van de apparatuur van Pressmac realiseert Rijva een interessante versterking van…

Geen categorie

Rijva doet service en reparaties over aan Nubec

02-03 Rijva in Vaassen, specialist op het gebied van spaanloze bewerkingen, heeft per 1 februari…

Geen categorie

Handige selectietool voor samenstellen stansmachine

28-10 TOX Pressotechnik heeft een nieuwe brochure uitgegeven met daarin een overzicht van alle actuele…

Geen categorie

ARTooling en Fine Press Technics samen verder

06-11 ARTooling in Tilburg en Fine Press Technics in Kaatsheuvel gaan samen verder. Fine Press…

Geen categorie

Perslijn Hoffmann bij Elevator Holland stanst rubbber vanaf rol

12-06 Elevator Holland in Barendrecht levert naast elevatorbanden en -bekers onder meer klemkoppelingen, scheefloopbeveiligingen en…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?