Robotdag tijdens NIL Verbindingsweek

Een vakbeurs met zo’n 60 exposanten, het tweedaagse NIL/BIL symposium, een lasinterland der lage landen en een Robotdag. Dat is de NIL Verbindingsweek, die op 4, 5 en 6 november tegelijk met METAVAK wordt gehouden in Evenementenhal Gorinchem.

Het vakevenement voor de binnenlandse markt op het gebied van verbindingstechniek werd in 2012 voor het eerst gehouden en was direct een succes. “Dat het een tweejaarlijks evenement zou worden, was natuurlijk ons eerste uitgangspunt”, aldus Henk Zandvliet van initiatiefnemer NIL, het Nederlands Instituut voor Lastechniek. “We wisten dat er vraag vanuit de markt was naar een nationaal evenement voor dit unieke vakgebied. Ook dit jaar zullen tal van bekenden uit de laswereld weer aanwezig te zijn. Dit geeft ons natuurlijk volop vertrouwen. De basis is tijdens de vorige editie gelegd en met de volgende edities breiden we verder uit.”

Combinatie biedt effectief platform
NIL Verbindingsweek biedt een effectief platform, waar de gehele metaalbranche samenkomt. Helemaal omdat wederom de combinatie met METAVAK Gorinchem wordt gezocht. De vakevenementen vullen elkaar perfect aan. Op de beursvloer van NIL Verbindingsweek wordt alles gecentreerd voor de verbindingstechniek; van lasapparatuur en lastoevoegmaterialen, tot apparatuur en oplossingen voor snijden en lijmen. METAVAK biedt een platform voor de verspanende- en niet verspanende industrie. Bedrijven in de maakindustrie die zich met verspanende en niet-verspanende metaalbewerkingen bezighouden, vinden volop machines en gereedschappen hiervoor.

NIL/BIL Symposium
Naast netwerken en oriëntatie naar nieuwe technieken en het vinden van de juiste leverancier, staat tijdens deze dagen ook het delen van kennis centraal. De 10e editie van het NIL/BIL Symposium vindt in de ochtenden voorafgaand aan de vakbeurs plaats. In samenwerking met het Belgisch Instituut voor Lastechniek (BIL) wordt een aantal boeiende lezingen gerealiseerd. Hier geven deskundigen hun visie op actuele ontwikkelingen binnen de verbindingstechniek. Daarnaast biedt het symposium ruimschoots gelegenheid om van gedachten te wisselen met vakgenoten.

Lasinterland van de Lage Landen
Tevens zullen gedurende de eerste twee dagen van de Verbindingsweek de lasdemonstratiewedstrijden van de Lage Landen worden gehouden. Hier kunnen jonge lastalenten uit Nederland en België hun vaardigheden tonen in een mooie competitie.

Robotdag
Omdat het lassen daar waar het kan ook geautomatiseerd is en wordt organiseert het NIL ook een voorlichtingsdag voor het Robotlassen. Hier zullen sprekers de praktijkervaringen in boeiende presentaties kenbaar maken. Aansluitend kunnen de deelnemers aan dit event gratis een bezoek brengen aan de twee vakbeurzen.

Bij interesse voor de NIL Verbindingsweek en het NIL/BIL Symposium kunnen bedrijven contact opnemen met Evenementenhal via gorinchem@evenementenhal.nl / www.evenementenhal.nl/gorinchem
Inschrijven voor deelname aan de lasinterland kan via feiter@nil.nl.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetaalNieuws nog OnLine

Lastechniek in beweging – lastechnische dagen bij RoboFlex

27-06 Die zes specialisten zijn RoboFlex, EQIN, Laspartners Multiweld, Lorch Lasapparatuur, Studco Stiflastechniek en Yaskawa.…

Verbinden

MetaalNieuws: Special Verbindingstechniek

11-06 Wilt u uw noviteiten in deze speciale editie delen in een oplage van bijna…

Personeel en Opleiding

Lasrobot met opleiding

03-06 Bedrijven in West-Brabant en Zeeland die bij RobWelding een lasrobot aanschaffen, kunnen bij Vakopleiding…

Verspanen

Machineering: Maken van A tot Z in 10 technologieroutes

21-03 Het grootste paleis van Brussels Expo vormt van 27 tot en met 29 maart…

Verbinden

Nieuwe uitstraling Cardietech Lastechniek

13-02 Een nieuw jaar betekent voor Cardietech Lastechniek ook een nieuwe uitstraling. De showroom en…

Verbinden

Dealerschap Stel naar Werkplaats Service Nederland

03-04 Werkplaats Service Nederland is per 1 april een samenwerking aangegaan met een tweede lasmerk.…

Verbinden

Sterke metaal-kunststof verbindingen met laser

06-03 Door de groeiende vraag naar lichtgewicht constructies worden steeds vaker verschillende materialen in één…

METAVAK 2016

De lasspecialisten uit Gorinchem

24-10 Vijf lasspecialisten onder één dak ofwel de schijf van vijf voor het lassen. Ieder…

Metaalnieuws inBeeld

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021