Rösler RMT 100 straalt proceszeker kleine onderdelen

Rösler heeft onlangs op de Hannover Messe 2013 de RMT 100, voor maximale charge of batch gewicht van 2.350 kg, gepresenteerd. De gedemonstreerde installatie wordt in bedrijf genomen bij het Belgische Galvametaux. In de grootste uitvoering, de RMT 120 HD (HD staat voor Heavy Duty), kunnen charges tot 4000 kg behandeld worden.

“Met intelligente detailoplossingen en bewezen componenten zorgt de innovatieve Rösler Multi-Tumbler voor een tot dusver onbereikte proceszekerheid bij het stralen van trommelbare onderdelen”, stelt producent Rösler.Het bijzondere aan dit type installatie is de straaltrommel die bestaat uit slijtvast, hard mangaanstaal. De speciale trommel geometrie garandeert de ideale onderdelenvermenging wat reproduceerbare processen mogelijk maakt. Ook bij de kleinste onderdelen is er geen verklemming mogelijk, dit omwille van de gesloten uitvoering van de trommel.

Of het verspanend geproduceerde onderdelen, stans- of gietdelen zijn – de chargebehandeling van werkstukken stelt bijzondere eisen aan een straalmachine. Dit houdt in dat verklemmingen en beschadigingen tijdens het stralen vermeden worden. Tegelijkertijd wordt een goed straalresultaat in kortere procestijd, enkel door een optimale en gelijkmatige vermenging van de onderdelen, bereikt. De nieuwe Rösler Multi-tumbler voldoet aan al deze eisen.

Speciale geometrie
Dit komt door de speciale geometrie van de spleetvrije straaltrommel. Om te beginnen is deze gekenmerkt door de piramidevormige verdeelkegel op de bodem en golvende onderdeelmeenemers in de trommelwanden. Dit ontwerp sluit enerzijds verklemmingen of beschadigingen van kleine of vlakke onderdelen uit. Anderzijds zorgt het voor extreem goede vermenging van de onderdelen in het straalproces. Tijdens de straalbewerking wordt de trommel door een trommeldeksel hermetisch afgesloten, zodat geen straalmiddel naar buiten kan. De positionering van de turbine op het deksel zorgt ervoor dat alle delen optimaal bereikt en absoluut gelijkmatig gestraald worden. De kantelhoek van ongeveer 160 ° van de laadeenheid, garandeert een volledige lediging van de werkstukken uit de laadcontainer.

Flexibel en gemakkelijk te automatiseren
De compacte Multi-tumbler is beschikbaar in verschillende uitvoeringen en kan zonder fundament opgesteld worden. Het systeem is geschikt voor de efficiënte verwerking van trommelbare onderdelen vanaf 2,5 mm. Afhankelijk van het straalmiddel en de eisen – gaande van reiniging, shotpeening en ontzanden over ontbramen en opruwen tot oppervlakte verdichten en decoratie stralen – laat de Multi Tumbler zich uitrusten met een of twee turbines uit het Hurricane of Rutten gamma. Systemen voor drukstralen zijn eveneens beschikbaar; en dat alles ongeacht of de Multi Tumbler zal opereren als een stand-alone systeem of als een volledig geautomatiseerd systeem, geïntegreerd in een productielijn.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Oppervlaktetechniek

EasyShotblast straalt plaatwerkonderdelen autonoom

12-10 Straalmachines worden ingezet wanneer de oppervlaktekwaliteit of ruwheid aan bepaalde specificaties moet voldoen. De…

Verspanen

Magistor professionaliseert met ICT

08-12 Het eerste zichtbare resultaat hiervan wordt een nieuwe website met een nieuwe webshop die…

Oppervlaktetechniek

Nieuwe website ondersteunt internationale opmars Normfinish

02-02 Voorheen was de informatie over Normfinish een onderdeel van de site van Leering Hengelo.…

Verspanen

Magistor vindt nieuwe partner voor volgende groeifase

23-12 Investeringsmaatschappij Het Participatie Huis heeft een minderheidsbelang verworven in de technische groothandel Magistor, specialist…

Verspanen

Kwaliteitsmerken staan centraal in video’s Magistor

25-05 In twee korte video’s van een minuut presenteert Magistor zowel haar actuele assortiment in…

Oppervlaktetechniek

Leering Hengelo vernieuwt Normfinish straalcabines

16-09 De Normfinish straalcabines zijn per 1 september volledig vernieuwd. Producent Leering Hengelo heeft hierbij…

Oppervlaktetechniek

Straalmiddelen met toegevoegde waarde voor een rendabel proces

04-12 Hoe je het ook wendt of keert, het juiste straalmiddel is van cruciaal belang…

Featured

Lang Technik biedt eenvoud, bedrijfszekerheid en flexibiliteit

07-09 Veel Nederlandse verspaners zullen naar de EMO afreizen om daar te kijken naar hun…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV