Safandarley showt op Techni-Show kantpers zonder besturingsconsole

SafanDarley presenteert volgende maand op de Techni-Show een Concept E-Brake kantpers met een volledig herontwikkeld en geoptimaliseerd katrol aandrijfprincipe. Maar wat deze Concept E-Brake pas echt futuristisch maakt, is dat deze niet langer een besturingsconsole heeft. De bediening vindt plaats door middel van ‘gesture control’, dit is het maken van subtiele bewegingen met de hand in de ruimte.

Bij deze Concept E-Brake is op basis van het door SafanDarley gepatenteerde Dual Drive principe de aandrijving in de persbalk geplaatst. Deze kantpers is onder meer uitgevoerd met een C-frame. Door plaatsing van de rollen in de persbalk ontstaat er een betere drukverdeling en hogere belasting per meter met een hogere val en retoursnelheid. Door scheiding van de aandrijfmotoren voor de ijl- en persgang zijn het energieverbruik en geluidsniveau verder verlaagd.

SafanDarley Eye
De concept E-Brake heeft dus niet langer een besturingsconsole. De bediening vindt plaats door middel van subtiele bewegingen met de hand in de ruimte. De informatie die de operator nodig heeft om de machine te bedienen ziet hij op de display van de SafanDarley-Eye, dit is een bril met geïntegreerde display. Op deze manier kan hij de machine volledig handsfree bedienen. Hierdoor wordt de efficiency en veiligheid van de operator aanzienlijk verhoogd. SafanDarley noemt de nieuwe kantpers ‘geen sciencefiction maar de volgende stap in de E-volutie in de plaatbewerking’.

H-Brake 175.32/27 met E-control EC en Hoekmeetsysteem E-bend L
Ondanks de hoge nauwkeurigheid van de SafanDarley kantpers, is dat nog geen garantie voor de kwaliteit van het eindproduct. Door de variatie in plaatdikte en materiaal-kwaliteiten zoals treksterkte en walsrichting kan de hoek afwijken van de geprogrammeerde waarde. In de praktijk betekent dat tijd- en materiaalverlies. Met de E-Bend laser is het mogelijk om tijdens het buigen van producten de producthoek continue te meten. Hierdoor worden de afwijkingen ten gevolge van materiaal- en plaatdikte verschillen, walsrichting, et cetera automatisch gecorrigeerd. Dit systeem biedt grote voordelen bij zowel enkelstuks als serieproductie. Het eerste onderdeel is een perfect onderdeel met de hoogste hoekprecisie.

Mitsubishi eX Laser
Voor eerst wordt de Mitsubishi eX laser gepresenteerd op een beurs in Nederland. De eX serie CO2-lasers bieden een hoge mate aan bedieningsgemak, productiviteit en energiebesparing. De nieuwe high-speed snijtechnologie van Mitsubishi reduceert de totale cyclus met 20% bij dunne plaat en zelfs 30% bij medium of dik staal (tot 16 mm). Uniek aan de eX serie lasersnijmachines is de door Mitsubishi eigen ontwikkelde 3-axis cross flow resonator. Bij deze resonator is de CO2-emissie aanzienlijk (wel 30%) lager dan bij andere CO2 resonatoren. In stand-by gaat de machine automatisch in de eco-stand, waarbij de resonator en diverse functies stapsgewijs worden uitgeschakeld. Dit levert een energiebesparing van 90% op tijdens stand-by tijd.

SafanDarley in hal 7, stand B010.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Plaatbewerking

Klassieker kan nu ook conisch buigen

16-04 De revisie van de klassieker voegt volgens machinefabrikant Schröder, die in Nederland wordt vertegenwoordigd…

Plaatbewerking

Nieuwe kantpers Trumpf voor XXL-onderdelen

08-03 Met een inbouwhoogte van 880 mm en een slag van 700 mm kunnen medewerkers…

Plaatbewerking

INNO-Metaal maakt buigcapaciteit toekomstbestending

18-12 INNO-Metaal maakt plaatwerk-, las- en laserlasproducten voor de medische industrie, voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en elektrotechnische…

MetavakNieuws

SafanDarley showt hybride kantpers op METAVAK

19-09 De H-Brake 110T-1600 Hybrid, opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën, is voorzien van…

MetavakNieuws

Complex dik plaatwerk zetten op beperkte ruimte

22-09 De H-Brake 110T x 1600mm is opgebouwd uit een combinatie van bewezen technologieën. De…

Plaatbewerking

Den Oudsten breidt zetcapaciteit flink uit

23-02 Bedrijfsleider Pieter den Oudsten noemt dit ‘het wat dunnere plaatwerk’. M. den Oudsten Buigwerken…

Plaatbewerking

Flexibele buigoplossingen

16-12 Amada toonde op de Blechexpo diverse buigtechnieken, allemaal met de zelfde leidende gedachte: flexibiliteit.…

Plaatbewerking

Zuinig met energie

13-12 SafanDarley demonstreerde op de Blechexpo een nieuw model hybride kantpers, de H-Brake Hybrid+ 230T…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?