Seco breidt Turbo 10-serie hoekfrezen uit

0

Seco breidt de Turbo 10-serie hoekfrezen uit met nieuwe snijplaten met nieuwe geometrieën en radii, en tevens met spiraalvertande frezen.

De snijplaten zijn nu leverbaar met hoekradii van 0,4 mm t/m 3,1 mm (0,016″ t/m 0,122″). Daarnaast zijn er voor de serie geslepen snijplaten nieuwe geometrieën geïntroduceerd om betere prestaties te leveren in materialen die unieke uitdagingen met zich meebrengen, zoals aluminium, roestvast staal, titaniumlegeringen en overige moeilijk te verspanen legeringen.

De nieuwe Turbo 10-serie spiraalvertande frezen biedt fabrikanten een oplossing voor spiraalvormige freesbewerkingen die een stabiel proces, flexibiliteit en uiterste precisie vereisen. Turbo 10 spiraalvertande frezen zijn leverbaar met een diameter van 20 mm t/m 54 mm (0,75″ t/m 2,00″) en zijn leverbaar in Weldon, Seco Weldon, Combimaster, Seco-Capto en opsteek-opname.

Alle frezen uit de Turbo 10-serie zijn voorzien van nauwkeurig gefreesde cassettezittingen die de rondloopnauwkeurigheid, stabiliteit en de standtijd verbeteren doordat er optimaal contact is tussen het gereedschapslichaam en de snijplaat. Inwendige koelmiddelkanalen dragen bij aan een hoge productiviteit en dragen bij tot een uitstekende spaanafvoer. Turbo 10-snijplaten kunnen worden ingezet voor gleuffrezen, hoekfrezen, kopieerfrezen, vlakfrezen, kamerfrezen, axiaalfrezen en draaifrezen.