Sneller markeren en graveren

0

Trotec heeft haar assortiment van de SpeedMarker Galvo markeerlasers uitgebreid met een andere laserbron. De 100 Watt laserbron is getest in samenwerking met industriële klanten en nu beschikbaar in de serie. Sinds MOPA eind 2016 geïntroduceerd is, gebruikt Trotec deze technologie met de 100 Watt laser.

De SpeedMarker markeerlasers zijn nu beschikbaar met meer vermogen. De nieuwe laserbron heeft een vermogen van 100 Watt, het dubbele van het voorheen beschikbare vermogen. Voor de klanten van de lasersysteemfabrikant betekent dit meer efficiëntie, aangezien een hoger vermogen significant snellere laserbewerkingstijden mogelijk maakt.

Aan de ene kant betekent dit kortere cyclustijden voor traditionele markeringen en aan de andere kant kunnen er sneller diepere gravures in metaal worden gecreëerd. Vooral in industrieën waar robuuste en duurzame markeringen van zwaarbelaste onderdelen een vereiste zijn, verdient het hogere laservermogen zich snel terug. Bijvoorbeeld voor applicaties in de automobielindustrie, vliegtuigtechnologie, verspaningstechnologie, mijnbouw en in gerelateerde toeleveringsindustrieën.

www.troteclaser.com