Straaltechniek levert shotpeen machines aan Rolls-Royce

0
407

Straaltechniek International heeft twee geavanceerde shotpeen machines gebouwd voor Rolls-Royce. De machines gaan onderdelen van de vliegtuigmotoren van Rolls-Royce behandelen en zullen op korte termijn geleverd worden aan de eindbestemming in Engeland.

Straaltechniek International, gevestigd op industrieterrein Weststad in Oosterhout, heeft een tweetal succesvolle presentatiemiddagen achter de rug. Belangstellenden uit de luchtvaartindustrie, alsmede collega ondernemers en leden van de Business Club Amerstreek (BCA) hadden massaal gehoor gegeven om tijdens één van de middagen de voor Rolls-Royce gebouwde machines tijdens een demonstratie te aanschouwen. De bezoekers werden geïnformeerd over de activiteiten van het bedrijf, alsmede de markten waarin het actief is.

Hoogtepunt van de middagen was de bezichtiging van de in werking zijnde machines, waarin met gepaste trots de toegepaste innovaties en de enorme precisie en nauwkeurigheid van de machines werden getoond. Het shotpeening proces (filmpje) bestaat uit het aanbrengen van drukspanning in het oppervlak van metalen onderdelen door middel van gecontroleerd stralen met bolvormige korreltjes (ook wel genoemd kogelstralen). Hiermee wordt de weerstand tegen slijtage verhoogd, het optreden van metaalmoeheid vertraagd en de levensduur van het onderdeel verlengd.

Stefan Huisman, burgemeester van Oosterhout, was één van de aanwezige bezoekers en hij was uitermate onder de indruk van het getoonde: “Fantastisch om te zien dat we binnen de gemeente grenzen van Oosterhout zo’n hoog niveau van techniek en innovaties in huis hebben.”

Straaltechniek International ontwikkelt en ontwerpt, produceert, assembleert/monteert en verkoopt een allesomvattend programma shotpeen-, straal- en verfspuitapparatuur. Het bedrijf produceert apparatuur voor oppervlaktebehandeling van elke denkbare ondergrond.