Tandwielfrezen Sandvik nu ook voor toepassingen tot module 9

Sandvik Coromant heeft zijn CoroMill 176-serie afwikkelfrezen met volledig profiel voor het frezen van tandwielen met rechte tanden en spiraaltandwielen uitgebreid. Deze zijn nu ook geschikt zijn voor de grotere toepassingen van module 9.

De CoroMill 176 is een afwikkelfrees met verwisselbare wisselplaat die de snijtijd met de helft kan inkorten; dit is grotendeels te danken aan de snijsnelheden die tot vier keer zo hoog zijn als die van traditionele HSS-frezen en aan een groot aantal effectieve wisselplaten. Ten opzichte van het half effectieve ontwerp van afwikkelfrezen met meerdere segmenten en tangentiaal gemonteerde wisselplaten, biedt de frees een volledig effectief ontwerp. Daarbij is de levensduur van het gereedschap tot zes keer langer, wat betekent dat ook de stilstand van machines in verhouding afneemt. Een ander voordeel is dat bij gebruik van HSS-gereedschappen meerdere gereedschappen moeten worden aangeschaft, die moeten worden opgevolgd wanneer deze opnieuw moeten worden geslepen en gecoat.

De CoroMill 176 werd aanvankelijk geïntroduceerd voor modules 4 tot 6, maar al snel werd hij ook gebruikt voor modules 4 tot 8, en nu dus ook module 9 (de module is de steekdiameter gedeeld door het aantal tanden). Dit assortiment gereedschappen dat geschikt is voor voorbewerken, semi-nabewerken en nabewerken, biedt een oplossing voor zowel freesmachines als multi-functionele machines/vijfassige bewerkingscentra.

Naast de standaard hardmetalen wisselplaten voor tandwielprofielen overeenkomstig DIN3972-2 zijn er voor bepaalde profielen ook Custom Made opties verkrijgbaar, bijvoorbeeld met extra aanpassingen en uitstulpingen, aangeschuinde tip en tipontlasting. Wisselplaatkwaliteit GC1030 met meerlaagse coating biedt bij het frezen van tandwielen in ISO P (staal) een zeer hoge slijtvastheid en taaie snijkanten.

De afwikkelfrees is geregistreerd overeenkomstig DIN3968 klasse B, maar produceert volgens Sandvik Coromant tandwielen waarvan de kwaliteit die van een afwikkelfrees van klasse A dicht benadert. Terwijl wisselplaten in positie worden gehouden op basis van de nieuwe klemwigtechnologie voor repeteernauwkeurigheid en met de iLock interface voor een hoge precisie en stabiliteit, kunnen ze toch snel en eenvoudig worden vervangen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Vliegtuigmotoren profiteren van vijfassig frezen en slijpen

25-11 Het gebruik van dubbele spiraalvormige tandwielen in vliegtuigmotoren heeft diverse voordelen. Een kenmerk van…

Toeleveren

Mobiliteit van morgen vraagt om lichtgewicht construeren

16-11 Milieuvriendelijke mobiliteit staat volledig in het teken van het reduceren van het brandstof- of…

Toeleveren

Tandwielenspecialist Krimpen viert 75-jarig bestaan

27-02 Machinefabriek Krimpen, producent van machineonderdelen en aandrijfcomponenten (vooral tandwielen), bestaat 75 jaar. Het bedrijf…

Oppervlaktetechniek

Supergladde tandwielen voor elektrische raceauto

06-06 Rösler Benelux heeft samen met University Racing Eindhoven een video gemaakt van de productie…

Featured

Tandwielspecialist rondt moderniseringsslag af

10-10 Machinefabriek Krimpen is toeleverancier van aandrijfcomponenten in het algemeen, maar toch vooral van tandwielen.…

Verspanen

Tilburgse tandwielbedrijven na 103 jaar weer samen

13-06 De tandwielbedrijven P. van der Wegen Gears en de Verenigde Bierens Bedrijven gaan samen…

Geen categorie

Flexibel tandwielen fabriceren op 5-assers

12-02 Sandvik Coromant introduceert de InvoMilling-oplossing voor het flexibel fabriceren van tandwielen en splines op…

Geen categorie

Workshop over tandwielbewerking bij Okuma

07-04 Onder de titel ‘Gear Machining Workshop’ organiseert Okuma van 4 t/m 6 juni een…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV