TechniShow wordt completer dan ooit

Voor de 2020-editie van TechniShow is al meer dan 22.000 vierkante meter geboekt of in optie genomen. De grootste groei zit in een aantal sectoren: verspanende CNC machines, plaat- en buiswerk en productieautomatisering groeien hard door. Daarnaast komt een flink aantal exposanten na een aantal edities afwezigheid terug. TechniShow 2020 (17-20 maart) wordt daardoor completer dan ooit.

“Bedrijven melden zich spontaan, willen meer ruimte voor hun producten of gewoon voor de eerste keer meedoen”, zegt Senior Accountmanager Arno van den Bisen, die recentelijk aan de slag is gegaan binnen het salesteam van TechniShow. “Dat is hartstikke mooi. Het is fantastisch om te zien dat de markt vertrouwen heeft en dat ook wil uitdragen.”
“Het gaat het inderdaad goed met de 2020-editie”, zegt Jeroen ter Steege, Key Accountmanager voor TechniShow. “De vorige editie was met 27.465 vierkante meter standruimte al een succes. Met de resultaten tot dusverre en de verwachtingen die wij hebben, kan het haast niet anders dan dat in 2020 de groei voortzet die wij al een aantal edities ervaren.”

3D printen
3D-printen (additive manufacturing) is een snelgroeiende markt. TechniShow klanten hebben de techniek jaren geleden al omarmd en opgenomen in hun leveringsprogramma’s. Zij waren ook aanwezig tijdens voorgaande edities, maar niet heel zichtbaar omdat de machines vooral op de eigen stand stonden. In de editie van 2020 gaat de sector een eigen, prominente plek krijgen. Het heeft de nodige inspanning gevraagd van FPT-VIMAG en Jaarbeurs, maar het is gelukt. De sector additive manufacturing wordt ingericht tijdens de beurs. Hier worden technieken, machines en leveranciers bijeen gebracht om zo het hele proces van additive manufacturing te laten zien.

Deelnemers aan het woord
TechniShow is met meer dan 1.000 draaiende machines, processen en robots het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie. Het event brengt daarmee op unieke wijze vraag en aanbod in de maakindustrie bij elkaar. “Als Trumpf Nederland vinden wij het ontzettend belangrijk dat we zo’n mooi evenement hebben waar wij draaiende machines aan het Nederlandse publiek kunnen presenteren. Daarnaast willen we natuurlijk ook scoren hier en ik moet zeggen dat het zeer succesvol is geweest”, aldus Menko Eisma, directeur Trumpf Nederland. Marco Mans, directeur Tuwi Nederland zegt: “Voor Tuwi is het keer op keer een feest om deel te nemen aan TechniShow. Met maximale informatieoverdracht, machines in productie op de stand én onze Achterhoekse gastvrijheid, hopen wij bezoekers net zo’n feestelijke beurservaring te bieden.”

Concept
“De bezoekers kunnen op TechniShow echt de volgende stap zetten om hun productieproces te optimaliseren”, aldus Floris de Zwart, Brandmanager Maakindustrie. “In digitalisering, additive manufactering, smart factory en robotisering. We bieden daar in technologische oplossingen en contentprogramma’s praktische handvatten zodat de bezoeker er echt mee aan de slag kan.” Ramon Dooijewaard, directeur FPT-VIMAG: “De markt en onze leden in het bijzonder hebben twee goede jaren gedraaid. Ook in 2019 zit er nog groei in de markt. Er is volop geïnvesteerd in machines en bedrijven kijken nu naar optimalisatie van het productieproces door bijvoorbeeld robotisering en automatisering. Deze oplossingen zullen op TechniShow dan ook volop te vinden zijn. We verwachten weer een zeer grote show.”

ESEF Maakindustrie
Ook in 2020 wordt TechniShow gelijktijdig georganiseerd met ESEF Maakindustrie, het event voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Voor bezoekers die op zoek zijn naar de nieuwste materialen, flexibele oplossingen en toeleveringsstrategieën een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen.
In 2020 is er veel ruimte om ontwikkelingen te duiden. Aan de hand van een contentprogramma kunnen bezoekers deelnemen aan minicongressen, workshops en tours om ontwikkelingen in de markt te volgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Trumpf recyclet EV-accu’s op industriële schaal met nieuwe lasersprocessen

12-06 Dat maakte het hightechbedrijf vandaag bekend tijdens een persconferentie. Trumpf ontwikkelt lasersystemen voor het…

Plaatbewerking

Tuwi showt Accurl buislaser met bundelbelading op Tube

09-04 Dat deelname aan Tube, waar altijd veel Nederlandse en Belgische bezoekers op afkomen, de…

Bedrijf en Economie

TechniShow is nog steeds springlevend

25-03 De twijfel vooraf werd natuurlijk ingegeven door Covid en de zomereditie van de TechniShow…

Automatisering

ESEF-exposant De Makers kiest op TechniShow voor calculatie-oplossing van Widenhorn

25-03 Omdat het bedrijf groeiende is en het aantal klanten wil verbreden ontstond de noodzaak…

TechnishowNieuws

Bruisende TechniShow goed voor bijna 30.000 bezoekers

20-03 Ricardo Vivas, beursmanager, blikt terug op een succesvolle beursweek: “Het bruiste op de beursvloer.…

TechnishowNieuws

BMO Automation wint TechniShow Innovation Award: ‘Supergaaf!’

15-03 Zestien TechniShow exposanten dongen dit jaar mee naar de award. Daarvan waren drie inzendingen…

TechnishowNieuws

Primeur Nederlandse brandweerdrone op ESEF Maakindustrie

13-03 De Almelose machinefabriek Boessenkool wil met mega-drones de wereld veroveren en introduceert de zogeheten…

TechnishowNieuws

TechniShow en ESEF Maakindustrie vandaag van start!

12-03 Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines…

Metaalnieuws inBeeld

21/03/2024

TechniShow 2024 - The Final Review

16/03/2024

Sfeerimpressie dag 3 en 4 op de TechniShow 2024

16/03/2024

54U Media op de ESEF Maakindustrie 2024

16/03/2024

54U Media, de uitgever in de Metaal sprak op de TechniShow met Anco Euser van Widenhorn BV