TechniShow wordt completer dan ooit

Voor de 2020-editie van TechniShow is al meer dan 22.000 vierkante meter geboekt of in optie genomen. De grootste groei zit in een aantal sectoren: verspanende CNC machines, plaat- en buiswerk en productieautomatisering groeien hard door. Daarnaast komt een flink aantal exposanten na een aantal edities afwezigheid terug. TechniShow 2020 (17-20 maart) wordt daardoor completer dan ooit.

“Bedrijven melden zich spontaan, willen meer ruimte voor hun producten of gewoon voor de eerste keer meedoen”, zegt Senior Accountmanager Arno van den Bisen, die recentelijk aan de slag is gegaan binnen het salesteam van TechniShow. “Dat is hartstikke mooi. Het is fantastisch om te zien dat de markt vertrouwen heeft en dat ook wil uitdragen.”
“Het gaat het inderdaad goed met de 2020-editie”, zegt Jeroen ter Steege, Key Accountmanager voor TechniShow. “De vorige editie was met 27.465 vierkante meter standruimte al een succes. Met de resultaten tot dusverre en de verwachtingen die wij hebben, kan het haast niet anders dan dat in 2020 de groei voortzet die wij al een aantal edities ervaren.”

3D printen
3D-printen (additive manufacturing) is een snelgroeiende markt. TechniShow klanten hebben de techniek jaren geleden al omarmd en opgenomen in hun leveringsprogramma’s. Zij waren ook aanwezig tijdens voorgaande edities, maar niet heel zichtbaar omdat de machines vooral op de eigen stand stonden. In de editie van 2020 gaat de sector een eigen, prominente plek krijgen. Het heeft de nodige inspanning gevraagd van FPT-VIMAG en Jaarbeurs, maar het is gelukt. De sector additive manufacturing wordt ingericht tijdens de beurs. Hier worden technieken, machines en leveranciers bijeen gebracht om zo het hele proces van additive manufacturing te laten zien.

Deelnemers aan het woord
TechniShow is met meer dan 1.000 draaiende machines, processen en robots het grootste evenement in de Benelux op het gebied van productietechnologie. Het event brengt daarmee op unieke wijze vraag en aanbod in de maakindustrie bij elkaar. “Als Trumpf Nederland vinden wij het ontzettend belangrijk dat we zo’n mooi evenement hebben waar wij draaiende machines aan het Nederlandse publiek kunnen presenteren. Daarnaast willen we natuurlijk ook scoren hier en ik moet zeggen dat het zeer succesvol is geweest”, aldus Menko Eisma, directeur Trumpf Nederland. Marco Mans, directeur Tuwi Nederland zegt: “Voor Tuwi is het keer op keer een feest om deel te nemen aan TechniShow. Met maximale informatieoverdracht, machines in productie op de stand én onze Achterhoekse gastvrijheid, hopen wij bezoekers net zo’n feestelijke beurservaring te bieden.”

Concept
“De bezoekers kunnen op TechniShow echt de volgende stap zetten om hun productieproces te optimaliseren”, aldus Floris de Zwart, Brandmanager Maakindustrie. “In digitalisering, additive manufactering, smart factory en robotisering. We bieden daar in technologische oplossingen en contentprogramma’s praktische handvatten zodat de bezoeker er echt mee aan de slag kan.” Ramon Dooijewaard, directeur FPT-VIMAG: “De markt en onze leden in het bijzonder hebben twee goede jaren gedraaid. Ook in 2019 zit er nog groei in de markt. Er is volop geïnvesteerd in machines en bedrijven kijken nu naar optimalisatie van het productieproces door bijvoorbeeld robotisering en automatisering. Deze oplossingen zullen op TechniShow dan ook volop te vinden zijn. We verwachten weer een zeer grote show.”

ESEF Maakindustrie
Ook in 2020 wordt TechniShow gelijktijdig georganiseerd met ESEF Maakindustrie, het event voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Voor bezoekers die op zoek zijn naar de nieuwste materialen, flexibele oplossingen en toeleveringsstrategieën een perfecte combinatie van ‘make and buy’ oplossingen.
In 2020 is er veel ruimte om ontwikkelingen te duiden. Aan de hand van een contentprogramma kunnen bezoekers deelnemen aan minicongressen, workshops en tours om ontwikkelingen in de markt te volgen.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

3D

Trumpf versterkt AM-divisie

24-11 Trumpf had deze stap vorig jaar al aangekondigd. Tot dusverre heeft het bedrijf 55…

Plaatbewerking

Trumpf EdgeLine Bevel snijdt laskanten en verzinkingen

08-11 De technologie is compatibel met standaard Trumpf-lasersnijmachines en stelt gebruikers in staat om laskanten…

Plaatbewerking

Trumpf verlaagt drempel voor laserlassen

01-11 Veel bedrijven in de plaatwerksector vertrouwen nog steeds op handmatig lassen, dat zowel veel…

Plaatbewerking

Teqram, Airco/Bystronic en LVD winnen BlechExpo Award

27-10 Teqram heeft met de EasyGrinder de Blechexpo Award gewonnen in de categorie oppervlaktebewerking. De…

Bedrijf en Economie

20 jaar MetaalNieuws in jubileummagazine samengevat

27-10 In een speciaal jubileummagazine (A4-formaat) dat begin december zal gaan verschijnen blikken wij samen…

Plaatbewerking

Trumpf presenteert volautomatische zwenkbuigmachine

22-10 “Geen enkele andere zwenkbuiger op de markt kan dit prestatieniveau leveren qua dooshoogte en…

Plaatbewerking

Komst van nieuwe pons-/lasermachine is opmaat voor automatiseringsslag bij DMI

21-10 Operationeel directeur Aard Slagman weet zeker dat de nieuwe machine een groot succes wordt.…

Plaatbewerking

Steeds meer efficiency

20-10 “80 procent van de doorlooptijd van een order komt voor rekening van niet-productieve neventijden”,…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X