Tien lasers in nieuwe MetalFAB-600 3D-metaalprinter van Additive Industries

0

Additive Industries, ontwikkelaar en fabrikant van 3D-metaalprinters voor industriële productie, heeft de ontwikkeling aangekondigd van de MetalFAB-600. Het bedrijf verwacht de nieuwe 3D-metaalprinter eind 2021 te presenteren. Naast het grote bouwvolume is de hoge opbouwsnelheid van 1.000 cm3/uur indrukwekkend. Tien lasers van 1 kW moeten dit gaan realiseren.

De MetalFAB-600 van Additive Industries biedt een bouwkamer van 600 x 600 x 1.000 mm (XxYxZ). Daarmee is het volume vijf keer groter dan de huidige MetalFAB1, die al 420 x 420 x 400 mm biedt. Het is ontwikkeld op een platform dat een nog verdere uitbreiding van het bouwvolume en de productiviteit in de toekomst mogelijk maakt. De MetalFAB-600 bouwt voort op de kennis en ervaring die is opgedaan met de MetalFAB1 in robuustheid en het automatiseren van belangrijke productieprocessen.

De automatisering zal zich richten op poederhandling, uitlijning en kalibraties om de hoogst mogelijke output te garanderen. De MetalFAB-600 is ontworpen om de laagste kosten per onderdeel te bereiken, gericht op de traditionele giet- en verspanende industrie.

Groter volume opent deuren

Gezien het belang van dit project en andere projecten op de ontwikkelingsroadmap van Additive Industries, zal waarnemend CEO Mark Vaes zijn rol als CTO hervatten en het ontwikkelingsteam van de MetalFAB-600 aansturen. Vaes combineerde beide rollen de afgelopen maanden. Jonas Wintermans, medeoprichter van het bedrijf, treedt op als waarnemend CEO. Jonas Wintermans: “Op dit moment is het voor Additive Industries cruciaal om te ontwikkelen en te innoveren. Het nieuwe MetalFAB-600-project is zeer relevant voor onze klanten en daarom belangrijk voor Additive Industries. Een groter bouwvolume opent deuren naar meer toepassingen en meer productiviteit.

Grotere bouwtaken betekenen ook een behoefte aan meer laservermogen en maximale robuustheid, omdat gebruikers willen dat hun onderdelen de eindstreep halen. Vooral wanneer deze een productietijd hebben van meerdere dagen. De bestaande MetalFAB1, die nog verder zal worden ontwikkeld in termen van vereenvoudiging en laservermogen, blinkt uit in het printen van onderdelen tot 150kg. Zijn nieuwe broer, de MetalFAB-600, zou op die kennis moeten voortbouwen. We hebben een uitstekend team, geleid door Mark, en hebben er alle vertrouwen in dat we onze branche kunnen verrijken met dit nieuwe model, evenals met ons huidige portfolio.”

Om de groei- en ontwikkelingsambities van Additive Industries te ondersteunen, heeft Highlands Beheer, de investeringsmaatschappij van de familie Wintermans, in 2020 in totaal 28 miljoen euro in het bedrijf geïnvesteerd en toegezegd. Dit onderstreept haar sterke engagement om een ​​succes te maken van Additive Industries.