Van Hoorn presenteert bandzaagmachine voor buisprofielen

0

Zaagspecialist Van Hoorn Machining presenteert tijdens de TechniShow de bandzaagmachine KASTO A5.0 Tube. Deze uitbreiding van de KASTOwin serie heeft een zaagcapaciteit van 10-500 mm en is speciaal ontwikkeld voor het zagen van buisprofielen.

In de KASTOwin A5.0 Tube is de bandzaag 180 graden is gedraaid. De machine zaagt van onder naar boven. Hierdoor komen er nauwelijks spanen in het te zagen profiel terecht wat resulteert in snellere zaagtijden, een mooier zaagbeeld, minder verbruik van koelwater en sterk verbeterde standtijden van de zaagband. Ook de inzet van hardmetalen zaagbanden is mogelijk.

De machines uit de serie Win worden door KASTO in Duitsland geproduceerd aan de hand van een vernieuwde productiemethode. Ze worden geheel opgebouwd uit zelf vervaardigde componenten en onderdelen van Europese topleveranciers waardoor de bekende KASTO kwaliteit is gegarandeerd.

Alle machines uit deze serie zijn  uitgerust met de vernieuwde intuïtieve besturing KASTOadvanced control waarin de benodigde zaagparameters automatisch worden ingesteld en tijdens het zagen continu en automatisch worden gecorrigeerd voor de beste prestaties (KASTOrespond).

Naast de KASTOwin A 5.0 tube presenteert van Hoorn Machining nog twee machines uit de  KASTOwin serie aangevuld met een KASTOtec AC Performance Cutting  machine die speciaal ontwikkeld is voor het zagen met hardmetalen zaagbanden. Naast de productie bandzaagautomaten zullen ook een aantal machines uit het KASTO werkplaatsprogramma te zien zijn, een verticale bandzaagmachine van Mössner en twee RSA afbraammachines die recent in het leveringsprogramma zijn opgenomen.

Tot slot exposeert van Hoorn Machining een selectie uit het bandzaagprogramma van WIKUS in combinatie met een aantal zaag toepassingen.

Van Hoorn Machining, standnummer 8 D090