Weber Laserservice leeft van de service

0

In samenwerking met Weber Laserservice is Devos Industry begin dit jaar van start gegaan met lasersnijden op een jong gebruikte Bystronic Bystar 3015 4.4 kW CO2 lasersnijmachine. De vlotte ingebruikname van deze machine is illustratief voor de wijze waarop Weber Laserservice werkt: het heeft de machine geleverd en geïnstalleerd en de scholing verzorgd van de mensen die er mee moeten werken. Devos Industry kan bovendien altijd rekenen op de service van de laserspecialist uit Heteren.

“Want wij zijn een servicepartner die gaat voor een langdurige relatie”, zegt Nathan van der Hoeven, sales manager bij Weber Laser Service, dat dit jaar opnieuw deelneemt aan de TechniShow. De laserspecialist is met vier man sterk aanwezig om de verkoop van gebruikte Bystronic en Adige lasersnijmachines onder de aandacht te brengen. Ook zal het onderhoud aan de machines kenbaar worden gemaakt. Want dat is eigenlijk de basis van het bedrijf, dat al weer zo’n 15 jaar geleden is opgericht door twee voormalig technisch specialisten van Bystronic. Zij hebben zich van meet af aan gericht op het verlenen van goede service en ondersteuning bij de aanschaf en het gebruik van lasersnijmachines. Daarbij zijn altijd goede contacten onderhouden met Bystronic. Weber Laserservice is zelfs wereldwijd gecertificeerd servicepartner van de Zwitserse machinebouwer.

Kennis op peil houden
Om hun kennis en vaardigheden op peil te houden volgen de monteurs van Weber trainingen. Die hebben betrekking op de bekende CO2-lasers, maar ook op de moderne fiberlasers, de nieuwste automatisering en softwarepakketten. Met hun actuele kennis installeren de medewerkers van Weber de machines, plegen ze (preventief) onderhoud en verhelpen ze storingen. Naast Bystronic is Weber Laserservice ook servicepartner van de Italiaanse fabrikant BLM Adige. Hiervoor doet men de installatie van nieuwe buislasersnijmachines, de verhuizing van gebruikte machines en het onderhoud van alle machines en het verhelpen van storingen in de Benelux.

Jonge occasions
“We leven dus van de service”, zegt Nathan van der Hoeven. En dat geldt in zekere zin ook voor de verkoop van gebruikte machines, de activiteit die Weber tijdens de TechniShow zal benadrukken. “We kunnen jonge occasions voor een aantrekkelijke prijs aanbieden omdat we streven naar een langdurige relatie met de klant. Dat begint met een advies gebaseerd op een solide doorberekening van de beoogde productieomvang. Of bedrijven zich nu voor het eerst oriënteren op de aanschaf van een lasersnijmachine of op zoek zijn naar een uitbreiding van hun machinepark, we begeleiden hen om tot een gefundeerde beslissing te komen. De scheidslijn tussen de keuze voor een jonge occasion, bijvoorbeeld als snijwerk deels wordt uitbesteed, of een nieuwe machine, als de behoeften toenemen, kan soms dun zijn. In goed overleg kunnen wij met onze kennis en ervaring precies aangeven welke keus het meest rendabel is. We organiseren ook scholing voor het bedienend personeel, verzorgen het preventief onderhoud en lossen snel en accuraat eventuele storingen op. Altijd met het doel continuïteit en stabiliteit van de machine te waarborgen en stilstand te voorkomen.”

Weber Laserservice
Weber Laser Service is op de TechniShow met vier man sterk aanwezig om de verkoop van gebruikte Bystronic en Adige lasersnijmachines onder de aandacht te brengen.

Actuele voorraad
Weber heeft altijd een voorraad van de verschillende typen lasersnijmachines. De actuele voorraad staat op de website en kan op de TechniShow uiteraard worden toegelicht. Weber krijgt deze machines in handen op het moment dat een bedrijf bijvoorbeeld een nieuwe Bystronic machine koopt. “Wij nemen de oude machine dan terug, maar alleen als deze door Bystronic is onderhouden en de onderhoudshistorie bekend is. Deze wordt naar Heteren gebracht en daar volledig gereviseerd met originele onderdelen. Klanten kunnen in onze demonstratieruimte, waar altijd meerdere machines staan opgesteld, proef snijden en hun machine afnemen.”

Weber Laserservice, hal 7 stand C097