Widenhorn viert 100-jarig bestaan met Open Huis en unieke bedrijfsbiografie

Op 19 september is het honderd jaar geleden dat Albert Widenhorn aan de Leuvehaven in Rotterdam begon met het verkopen van Wolverine Motors en niet veel later gereedschappen en machines. In deze honderd jaar hebben vier generaties aan het roer gestaan, die het uiteindelijk mogelijk hebben gemaakt dat Widenhorn tot op de dag van vandaag nog steeds bestaat en succesvol is. In deze lange historie zijn het bedrijf en de producten telkens aangepast aan de tijd en aan de nieuwe generatie.

Dit jubileum wordt op zaterdag 21 september gevierd met een Open Huis in het Widenhorn bedrijfspand aan de Ambachtsweg in Rhoon. Alle klanten, oud-medewerkers, relaties, leveranciers en andere geïnteresseerden kunnen tussen 10.00 en 16.00 uur een kijkje nemen bij Widenhorn en proosten, met hun eigen unieke glas gemaakt op een van de lasersystemen, op deze zakelijke verjaardag.

Widenhorn Museum
Tijdens het Open Huis is het Widenhorn Museum opengesteld, waar de historie van de zaak te zien is in voorwerpen en beeldmateriaal. Daarnaast is gedurende de zomerperiode hard gewerkt aan een compleet nieuw archief, waar alle fotoboeken en catalogi te zien zijn. De hal van Widenhorn is veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu. Ook zijn de huidige machines en softwareoplossingen live in actie te zien.

Tijdens het Open Huis is de hal van Widenhorn veranderd in de gereedschapswinkel van opa Cornelis Euser met machines en gereedschappen van net na de oorlog tot nu.

Jubileumboek
Over de geschiedenis van de zaak Widenhorn verschijnt een bijzondere bedrijfsbiografie van meer dan 350 pagina’s waaraan lang is gewerkt door de derde (Bert Euser) en vierde generatie (Anco Euser). Deze bedrijfsbiografie zal tijdens het Open Huis worden gepresenteerd. Tijdens deze dag wordt het jubileumboek ook tegen gereduceerd tarief aangeboden.

Het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak.

Op zoek naar de ziel
Het is een ander boek geworden dan het jubileumboek over 100 jaar Widenhorn dat Bert Euser zeven jaar geleden is begonnen te schrijven. De ontdekking van het ‘familiearchief’ met honderden brieven en historisch onderzoek in zeven landen, geven een nieuwe kijk op de geschiedenis van de zaak Widenhorn. Het is ook een verslag van de zoektocht naar de ziel van de zaak. De ziel die het voortbestaan van Widenhorn heeft bepaald, door het overwinnen van negen ontwrichtingen in de loop van die honderd jaar. “We hebben woord gehouden: de zoektocht is voltooid, het karakter van de zaak is blootgelegd en de resultaten zijn nu geboekstaafd tegen de achtergrond van de geschiedkundige context”, zegt Anco Euser. Het succes van de zaak is dat de ontwrichtingen stuk voor stuk zijn overwonnen en dat zo het honderdjarig bestaan in 2019 kan worden gevierd. Het boek geeft een openhartige inkijk in onder meer organisatie, financiën, familiale verhoudingen, emoties rond de verschillende overdrachten, karakter van het bedrijf en de vier generaties ondernemer van de zaak Widenhorn. Van mechanische gereedschappen naar nieuwe technologieën. De thema’s die aan bod komen, zijn onder andere: historisch onderzoek, genealogie, techniek en technologie, technische handelsonderneming, maatschappelijk verantwoord ondernemen, ondernemen en lokale politiek, technisch- en beroepsonderwijs, Rotterdam, Tweede Wereldoorlog, geopolitiek. Het boek is rijk geïllustreerd met veelal eigen historisch materiaal.

Aanmelden:
Voor een bezoek aan het Open Huis kunt u zich via de website van Widenhorn aanmelden.

Oprichter Albert Widenhorn in 1913 met CEO Snyder bij Wolverine Motors in Amerika

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

MetavakNieuws

Compacte desktopmachines voor iedere werkplaats

30-09 Sinds de oprichting in 1919 werden gereedschappen en machines geleverd aan de metaalindustrie. Wat…

Plaatbewerking

Slimme oplossingen voor plaatbewerking van Widenhorn

08-09 De producten die Widenhorn levert zijn gericht op de plaatverwerkende industrie en machineonafhankelijk. Dat…

Automatisering

AutoPOL verwerkt nu automatisch samenstellingen

28-06 Widenhorn levert deze nieuwe versie als onafhankelijke leverancier komende week aan al haar gebruikers…

Automatisering

Innovatieve gebruiksvriendelijke oplossingen voor plaatbewerking

23-06 De ontwikkelingen in de plaatbewerking zijn de laatste jaren in een stroomversnelling geraakt en…

Verspanen

Style CNC Machines: 30 jaar liefde en passie voor het vak

12-06 Nu, 30 jaar later, is het nieuwe hoofdkantoor het kloppende hart van de Nederlandse…

Verbinden

Valk Welding viert zestigjarig jubileum

22-03 Met de oprichting van ‘LAS Verkoopmaatschappij’ startte de vader van Remco H. Valk op…

Verspanen

JEVA Metaalbewerking viert 25-jarig jubileum

25-01 JEVA Metaalbewerking uit Lopik beleefde dit jaar een bijzondere nieuwjaarsdag. Het bedrijf vierde namelijk…

Bedrijf en Economie

MetaalNieuws TOP 10 van 2020

28-12 Nog een paar dagen en dan kunnen we afscheid nemen van een roerig jaar.…

Metaalnieuws inBeeld

15/06/2021

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

X