Wilvo neemt ook Metalnet over

Wilvo Group in Bergeijk heeft opnieuw een bedrijf overgenomen: Metalnet in Valkenswaard, een toeleverancier van verspanende bewerkingen.

Metalnet in Valkenswaard is een op hoog niveau opererende toeleverancier van verspanende bewerkingen.

Door deze overname (de vijfde na GFM in 2020, Iteq in 2021, Van Den Broek in 2022 en v.d. Elsen in 2023), haalt Wilvo een hoog niveau aan procesoptimalisatie-kennis in huis. Ook kunnen klanten op het gebied van hoogwaardige en nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen nog slagvaardiger geholpen worden.

Inzet op ‘gezonde’ groei

In 2019 heeft de private equity investeerder Borromin Capital Fund IV een meerderheidsbelang genomen in Wilvo. Sindsdien zet Wilvo Group door strategische overnames al enkele jaren fors in op ‘gezonde groei’. Rob Lemmens (CEO Wilvo): “Metalnet is geen onbekende voor ons. Het bedrijf is al jaren een van onze belangrijkste toeleveranciers. Regelmatig hebben we ons verbaasd over het vakmanschap en de kennis die aanwezig is binnen de organisatie en de wijze waarop het bedrijf altijd volledig in control is, zelfs terwijl ze hard groeien. De lat bij Wilvo Group ligt hoog en Metalnet tikt deze keer op keer moeiteloos aan.”

Unieke kans

Toch was het volgens Lemmens Metalnet dat Wilvo in het vizier had en aangaf  op zoek te zijn naar een overnamepartij. “Zoals bekend gaat voor ons groeien samen met kansen benutten én samenwerken. De overname van Metalnet voelt voor ons als een unieke kans, die we niet konden laten schieten. Net als wij beschikken ook zij over een state of the art machinepark en zijn ze continu bezig met nog beter worden. We zijn in alle opzichten een match. Metalnet gaat zeker op het gebied van procesoptimalisatie veel waarde toevoegen, ook aan de andere bedrijven binnen onze groep.”

De draai- en freesafdeling van Metalnet Precision Components.

De draai- en freesafdeling van Metalnet Precision Components.

Nieuwe markten en meer volume

Net als Wilvo is Metalnet actief in het hoge segment, met focus op de semiconductor industrie. Wilvo zet met de overname dan ook vol in op nieuwe markten om nog verder te kunnen groeien. Met Metalnet wordt er kennis en knowhow op het gebied van QLTC, automatisering- en procesoptimalisatie in huis gehaald. Vooral dit laatste is voor Wilvo van groot belang om de regie over de eigen betrouwbaarheid en kwaliteit stevig in handen te houden. Dit volledig in lijn met de trend van het de-risken van de supply chain.

Volumes maken

Wilvo wil op het gebied van multi-technology capabilities, value-add services en industrial-scale production een grote speler worden binnen het hightech ecosysteem in West-Europa. Het ‘maken’ van volumes wordt daarom steeds belangrijker. Tegelijkertijd vraagt volume om capaciteit en slagkracht. De overname van Metalnet is hierop het meest recente antwoord.

Metalnet is met divisies voor hoog nauwkeurige precisiecomponenten en kostenefficiënte fijnmechanische onderdelen, in staat om klantgerichte oplossingen te produceren voor de meest uiteenlopende industriële sectoren. Vakmanschap, een technisch hoogwaardig machinepark en een strak georganiseerde planning, zijn al 20 jaar de focusgebieden van het bedrijf.

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Bedrijf en Economie

Investeerder Rivean neemt Wilvo Group over

15-11 Samen met het managementteam van Wilvo neemt Rivean de aandelen over van bestaande aandeelhouders,…

Automatisering

Aangevallen Metalnet adviseert collega maakbedrijven: Investeer in cybersecurity!

21-06 Cybersecurity… Er is veel over te doen, maar toch staat het thema bij veel…

Verspanen

Metalnet voegt productielocaties samen

03-04 In september 2019 heeft Metalnet de activiteiten van branche- en plaatsgenoot Machinefabriek Verhees overgenomen.…

Bedrijf en Economie

Wilvo neemt V.d. Elsen over

27-03 De overname (de vierde na GFM in 2020, Iteq in 2021 en Van Den…

Toeleveren

Wilvo neemt Van den Broek Precision & Tooling over

27-03 De overname (de derde na GFM in 2020 en Iteq in 2021) maakt het…

Plaatbewerking

Transportkarretjes uit restmateriaal

09-03 De transportkarretjes (werktools) zijn een mooi voorbeeld van ‘duurzaam denken en handelen’. Want Wilvo…

Featured

Wilvo groeit mee met ASML en neemt 5.000 m2 extra vloeroppervlak in gebruik

07-02 Ondertussen wordt ruim 95% van al deze install-equipment hergebruikt. Omdat de hoeveelheid install-equipment die…

Bedrijf en Economie

Iteq wordt onderdeel van Wilvo

20-12 Iteq is opgericht in 1988 en gevestigd in Nijkerk. Sinds de oprichting is het…

Metaalnieuws inBeeld

19/10/2023

Besten Machines prominent aanwezig op de METAVAK 2023

17/10/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Personeelstekort, automatisering en digitalisering

10/07/2023

Galvano Metaal VrijMiPodcast - Nieuw pand: Wat zijn de toekomstplannen?

25/04/2023

Galvano Metaal Podcast - Meer betalen voor laser kwaliteit?