XXL lasersnijden

0

Bystronic breidt het snijsysteem ByStar Fiber uit met de extra grote formaten 6225 en 8025. Hierdoor wordt de productiviteit bij het fiberlasersnijden en de diversiteit van de snijtoepassingen vergroot. De machine kan hierbij naar keuze met de laservermogens van 3 tot 10 kW worden uitgerust.

Met het nieuwe extra grote formaat kunnen gebruikers op de ByStar Fiber metalen platen tot 8 meter lengte en een breedte van 2,5 meter bewerken. Hierdoor wordt de productiviteit van de machine verhoogd, want op grote platen kunnen snijdelen efficiënter worden verdeeld en ongewenst verlies van basismateriaal wordt zodoende verminderd. Bij het opstellen van de optimale snijplannen voor de grote formaten ondersteunt de software BySoft 7 gebruikers hierbij met intelligente nesting.

Het komt er vaak op aan om de diversiteit van de snijdelen te verhogen om succesvol te kunnen zijn. Ook dat is met de nieuwe 6225- en 8025-formaten van de ByStar Fiber geen probleem. Op een metaalplaat van groot formaat kunnen grote delen gesneden worden naast diverse kleinere delen, zonder dat de machine daarbij het snijproces moet onderbreken. Dit is volgens Bystronic een concurrentievoordeel dat lasersnij-installaties in gangbare standaardformaten niet bieden.

Behalve snijtoepassingen met extra grote metaalplaten is het ook mogelijk om meerdere kleinere platen te bewerken. De diverse platen kunnen op elke wijze op de snijtafel van de ByStar Fiber worden geplaatst. Hiermee verhogen de gebruikers de machinebenutting doordat zij niet-productieve tijd reduceren en de lasersnij-installatie langer in de snijmodus laten werken.