Actuele trends op Machinebouw event

0
48

Op 6 december vindt de vijfde editie van het Machinebouw event plaats in 1931 Congrescentrum in Den Bosch. Het event biedt een sterk netwerk aan machinebouwers, OEM’ers en producerende bedrijven uit de Benelux.

 

Met een uitgebreid lezingenprogramma worden bezoekers geïnformeerd over thema’s zoals intelligente sensoren, datahandling, motion control, engineering, installatie optimalisatie, voorspellend machine onderhoud en bekabeling. De sprekers en deelnemers van dit event laten in één dag zien hoe de grote diversiteit aan technologie benut kan worden door machinebouwers en eindgebruikers.

Machines dienen tegenwoordig steeds kleiner, beter, mooier, goedkoper, sneller et cetera te worden. Daarom staat de vraag op het Machinebouw event centraal: hoe denken toeleveranciers mee, om goede oplossingen te maken, zodat machinebouwers argumenten in hun markt hebben. De onderwerpen van het Machinebouw event passen in actuele trends zoals Smart Industry, Industrie 4.0, Industrial Internet of Things en Big Data. Tijdens het Machinebouw event krijgen de bezoekers concreet inzicht in de praktische toepasbaarheid hiervan.

Het event begint met een presentatie van Gerbert Smit over de onbegrensde mogelijkheden van 3D printen. Hij zal onder meer vertellen over het maken van 3D-modellen, het printen van die modellen, het maken van een eigen printer en het printen van een Optimist. Besloten wordt het Machinebouw event met een presentatie van Jos Balendonck van de Wageningen University & Research (WUR). Hij zal details geven over het project ‘Sweeper’. Dit is een plukrobot die gemiddeld slechts 24 seconden nodig heeft om een paprika te oogsten. Om dit plukproces volledig te automatiseren, is veel innovatie nodig geweest.