Afstandhouders Mparts

0

Jaarlijks levert Mparts miljoenen afstandshouders (lees: afstandsbussen, afstandsstukken en kunststof printsteunen). Afstandsbussen en -stukken zijn te verkrijgen in uiteenlopende maten en materialen, zoals messing, staal, RVS, nylon, aluminium en keramiek. En ook qua uitvoering is de variëteit groot.

 

Zo zijn naar keuze ronde afstandsbussen leverbaar met en zonder binnendraad, zeskantige afstandsbussen met binnendraad, zeskantige afstandstukken met binnen- en buitendraad, afstandsstukken met zelftappende buitendraden, soldeerbare afstandsstukken met tinnen laag, scharnierbare afstandsstukken, alsmede speciale afstandsstukken voor connectoren. Daarnaast omvat het pakket kunststof printsteunen voor het monteren van meer dan 50 verschillende typen PCB’s (printing circuit boards). Het assortiment heeft onder meer printsteunen ter ondersteuning, voor afstandsbepaling, geleiding en vergrendeling. Het merendeel van bovengenoemde onderdelen kan handmatig worden gemonteerd.

Montagegereedschappen zijn daarvoor niet nodig. Evenals bij de afstandshouders van Mparts zijn ook de kunststof printsteunen beschikbaar in talloze uitvoeringen met diverse soorten bevestigingen. Zo zijn er modellen die zelfklevend zijn, modellen met schroefdraad, alsmede zogeheten ‘snap-lock’ of ‘snap-fit’ modellen. Bij een ‘snap-lock’ model gaat de bevestiging door een gat in een plaat. Zodra de bevestiging door het gat is, wordt dit type bevestiging weer wijder zo ontstaat er een mechanische en veilige sluiting. Bij ‘snap-fit’ gaat de bevestiging ook door de plaat, maar deze hecht zich aan de andere zijde vast op een zodanige wijze dat er een mechanische sluiting ontstaat.