Aldor geeft kleur aan Philharmonie de Paris

0

In Parijs wordt op dit moment druk gebouwd aan een philharmonisch concertgebouw. Het zogenaamde Philharmonie de Paris is een gebouw van de bekende architect Jean Nouvel in het 21ste arrondissement van Parijs.

Het gebouw omvat onder andere een symfoniezaal met een ongeëvenaarde akoestiek en acht repetitiezalen. Architect Jean Nouvel heeft zich laten inspireren door Escher en diens tekening ‘Dag en Nacht’, om een unieke uitstraling te creëren.

Aldor uit Weert heeft de opdracht gekregen voor het anodiseren van de dak- en gevelelementen van dit gebouw. Aldor heeft het project weten te verkrijgen middels een speciale anodiseertechniek waardoor 100% UV-resistente grijstinten op aluminium te verkrijgen zijn. De door Aldor geanodiseerde vogelvormen zijn kleurecht en corrosiebestendig, noodzakelijk in het agressieve luchtmilieu aan de noordoostelijke rondweg in Parijs.

De dak- en gevelelementen omvatten meer dan honderdduizend vogels in 7 verschillende vormen en 4 verschillende grijstinten die na montage een verrassende samenstelling van kleinere en grotere vogels laten zien. De opening van het Philharmonie de Paris staat gepland voor begin 2015.

Aldor,
Surface 2014 standnummer 545