Cibo lamellenschijven voor zwaar werk

De gemiddelde lamellenschijf heeft het vermogen om redelijk snel te verspanen met een behoorlijke afwerking. In vergelijking met een afbraamschijf werkt ze geruisarm en trillingvrij. Door de jaren heen werd ze verder doorontwikkeld en stelselmatig verbeterd. Daar waar vroeger één type schijf moest dienen voor het bewerken van alle soorten materialen en werkstukken, is er nu een hele range lamellenschijven voorhanden, waarbij elke schijf een specifieke eigenschap heeft.

Door het bos van aanbiedingen de bomen nog zien, is niet altijd makkelijk. Maar Cibo schept duidelijkheid. Mits de juiste keuze beschikt elke gebruiker bij Cibo over de ideale schijf, aangepast aan zijn specifieke toepassing. En die keuze is eenvoudig, met de nieuwe online lamellenschijfwijzer van Cibo. Men vindt de optimale lamellenschijf in slechts drie muisklikken (www.cibo.be/nl/lamellenschijfwijzer).

Twee hoofdgroepen
Het gamma Cibo lamellenschijven kan opgedeeld worden in twee hoofdgroepen: de verspanende lamellenschijven en de afwerkingsschijven.
De verspanende lamellenschijven worden ingezet voor zwaar verspanend werk. De Standard lijn is een degelijke schijf op RVS, die met haar speciaal ontwikkelde drager een uitstekend rendement geeft. De Industrial lijn kenmerkt zich door een snellere verspaning en een verhoogde levensduur en geeft zelfs met een haakse slijper met een vermogen van 750 Watt een maximum rendement op RVS. De High Performance lijn is een krak op staal, geschikt voor het intensief, kosten- en tijdbesparend verspanen van staal. Tot slot is de Ceramische Top lijn de beste lamellenschijf voor zware verspaning op RVS en staal.
De afwerkingsschijven stellen de gebruiker, naast een beperktere materiaalafname, in staat om in een mum van tijd een hoge finish te bereiken. Deze lamellenschijven vallen op door hun vermogen om vooral op RVS, aluminium en non-ferro metalen een welbepaalde, constante en reproduceerbare finish te realiseren en dit op een veilige en gecontroleerde manier. Het gamma afwerkingsschijven bestaat uit twee families: de RCD en de LVT.

De troeven van de Cibo schijven
De Cibo lamellenschijven vormen een uitgekiende combinatie van type schuurmateriaal, volume en drager. Hiervoor werd een selectie gemaakt uit de meest geschikte kwaliteiten, onafhankelijk van de leveranciers. Bijgevolg kan Cibo voor haar schijven een sterke prijs/kwaliteitverhouding garanderen.
De keuze is eenvoudig. Cibo heeft er bewust voor gekozen om slechts vier schijven op de markt te brengen, die het hele toepassingsgebied afdekken. Bovendien is er de eerder genoemde online lamellenschijfwijzer.
Alle Cibo lamellenschijven worden in huis geproduceerd. Hierdoor is er een volledige beheersing van het productieproces, wat op zijn beurt een constante kwaliteit garandeert. Alle schijven zijn uit voorraad leverbaar.

Cibo, stand P7-315

Tags

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Automatisering

RoboJob blikt tevreden terug op MTMS

03-04 RoboJob blikt tevreden terug op de MTMS-Machineering in Brussel. De Belgische specialist in CNC-automatisering…

Bedrijf en Economie

MTMS-Machineering geslaagde operatie

03-04 De vakbeurs MTMS-Machineering in Paleis 5 van Brussels Expo heeft 7113 bezoekers getrokken. Dat…

3D

Promas demonstreert vijf machines op MTMS

08-03 “Een mooie doorsnee van ons programma.” Zo typeert Richard Hermans de vijf machines die…

Verspanen

MTMS-Machineering wijst weg naar slimmer produceren

08-03 Zo’n 170 leveranciers van productietechniek en toeleveranciers exposeren op 22,23 en 24 maart op…

Automatisering

RoboJob licht eigen R&D toe op MTMS

07-03 RoboJob neemt voor de vierde keer deel aan MTMS en pakt opnieuw uit met…

Verspanen

‘Digitalisering is nu ook in het MKB hét toverwoord’

07-03 Het aantal bestellingen in de webshop groeit snel, de interesse voor verbetering van het…

Oppervlaktetechniek

De innovaties voor oppervlaktetechniek in één Open Dag

06-03 Rösler Benelux in Oss stond eerder bekend onder de namen Cetema en Rotofinish. Het…

Verspanen

Nieuwe digitale kotterkop Seco Tools

01-03 Seco Tools stelt tijdens de vakbeurs MTMS-Machineering (22-24 maart in Brussel) de nieuwe digitale…

Metaalnieuws inBeeld

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen

21/10/2020

Enorme productiviteits verbeteringen met Magistor duikfrees

19/10/2020

Veel investeringen in de plaatbewerking

X