Coatingspecialist Van Dijk sluit aan bij IMWI

0

IMWI (Infra, Maritiem, Warmte, Industrie) neemt coatingspecialist Van Dijk in Noordwolde over. Hierdoor ontstaat een sterke combinatie op het gebied van pijplijn coating en stadsverwarming.

In 2016 versterkte KZ Meet- en Regelapparatuur in Zwolle haar positie in het grote leidingwerk met de overname van Rombouts Kunststof Techniek (RKT) in Tholen. Zo ontstond IMWI, waar Van Dijk nu bij aansluit.

RKT is actief in de aanleg en het onderhoud van complexe leidingnetwerken die water, gas en warmte transporteren. KZ ontwikkelt en produceert onderdelen op het gebied van gas- en waterleidingen en levert deze met name aan netbeheerders, installateurs en aannemers. Het bedrijf focust zich op koppelingen, aftakkingen en aansluitingen van gas- en waterleidingen. De laatste jaren is het assortiment uitgebreid met onderdelen voor stadsverwarming. “In 2050 moeten Nederlandse huishoudens van het gas af,” aldus Pieter Krijne, directeur en eigenaar van IMWI. “Mede daardoor zien wij een stijging in de vraag naar collectieve warmtesystemen zoals stads- en blokverwarming. Zowel KZ, RKT als Van Dijk zijn zich daar de afgelopen jaren al meer op gaan richten. Wij gaan er vanuit dat door deze overname de positie van alle bedrijven wordt versterkt.”

Overnamespecialist Marktlink begeleidde namens IMWI de overname van Van Dijk waardoor een groep ontstaat met een gecombineerde omzet van circa €20 miljoen en 100 medewerkers.