Eerste Gentinger portaal freesmachine voor matrijzenmaker Verbi

0

Gentiger HSC portaalfreesmachines is een relatief nieuwe naam in Europa, maar onlangs heeft De Ridder THO het eerste Gentiger bewerkingscentrum geïnstalleerd bij Verbi Gereedschappen in Helmond. Het is meteen een machine met een werkbereik van 1.600×1.400mm.

Bij matrijzenmaker Verbi ontstond door een alsmaar groeiende behoefte van klanten de noodzaak om ook grotere matrijzen en matrijsplaten te kunnen bewerken. Na een uitgebreide oriëntatie op diverse machines met hogere stabiliteit en een groot Y-as bereik viel de keuze op de Gentiger GT-1614V. Arjen Vos, directeur/eigenaar van Verbi: “Uitstekende specificaties en de verrassend lage prijs maakten de keus uiteindelijk eenvoudig.”

De GT-1614V is net als alle andere Gentigers een bewerkingscentrum in portaaluitvoering, ontwikkeld onder andere voor de matrijzenmaker. Vanwege het robuuste portaal zijn de machines uitermate stabiel en stijf. Ze combineren daarbij een grote slag met een compact opstelvlak. De GT-1614V machine is leverbaar met een 10.000, 15.000 of 24.000 toerige freesspil en is daardoor af te stemmen op de specifieke applicatie van elke gebruiker.

Tijdens de bouw van de Verbi machine zijn een freesspecialist van De Ridder THO en de bedrijfsleider van Verbi afgereisd naar Taiwan om de machine aan een grondige afname inspectie te onderwerpen. “De werkwijze van Gentiger, de fabriek op zich en het kennisniveau op de werkvloer waren bijzonder overtuigend. De getoonde kwaliteit en stabiliteit hebben ons aanvankelijk vertrouwen meer dan bevestigd”, aldus Arjen Vos.

De kleinste Gentiger portaalfreesmachine heeft een bereik van 450 x 350mm, de grootste machine heeft een bereik van 3.000 x 1.600mm. Ook zijn modellen leverbaar als 5-assige variant.