Euroboor kernboormachines maken onderhoud efficiënt

0
734

Euroboor, de Nederlandse producent en leverancier van portable industrieel gereedschap, heeft diverse nieuwe kernboormachines gepresenteerd waarmee onderhoud efficiënt kan worden uitgevoerd.

Zo is daar bijvoorbeeld de Eco-Tube.30 kernboormachine. Deze machine is ideaal voor het boren in buizen omdat ze zijn voorzien van (kantelbare) permanent magneten. Hiermee kan de boormachine op de buis worden vastgezet. Normaal moet hiervoor eerst een adapter op de buis worden gemonteerd, wat toch gauw 5 of 10 minuten extra werk betekende. Dat is nu over. De Eco-Tube.30 is voorzien van gepatenteerde technologie gebaseerd op dunne magneetvelden en biedt sterke houvast, zelfs op staal van slechts 3 mm dik. Dankzij de ‘patent-pending’ voet met roterende magneten kan de machine zonder enige moeite worden geplaatst op buismateriaal met een diameter van 75 mm tot oneindig. Deze magneetvoet heeft geen elektriciteit nodig, zodat beschikbaar amperage volledig voor de motor gebruikt kan worden. Bovendien biedt dit extra veiligheid: bij onvoorzien spanningsverlies zal de machine niet loskomen van het werkstuk. Met 900W motor-vermogen is de Eco-Tube.30 in staat snel en doeltreffend gaten te boren tot 30 mm doorsnede.

Automaat kernboormachines
Nieuw is ook de 55-serie kernboormachines. De automaat kernboormachines 55-TA en 55-A zijn voorzien van een nieuw ontwikkeld automatisch voedingssysteem. Hiermee bieden deze automaatmachines technologie van het hoogste niveau. Met de intelligente elektronica, de stabiele constructie en functionaliteiten als ‘automatic return’ helpen deze boormachines de gebruiker daadwerkelijk gaten te boren met de hoogste mogelijke efficiëntie. Euroboor benadrukt dat deze machines de productiviteit verbeteren en kostenbesparingen opleveren.

Dankzij intelligente elektronica, een stabiele constructie en functionaliteiten als ‘automatic return’ kunnen met de  Eco.55-(T)A gaten worden geboord met de hoogste mogelijke efficiëntie.
Dankzij intelligente elektronica, een stabiele constructie en functionaliteiten als ‘automatic return’ kunnen met de Eco.55-(T)A gaten worden geboord met de hoogste mogelijke efficiëntie.

De kernboormachines 55-T en 55 bieden volgens Euroboor grensverleggende prestaties op het gebied van stabiliteit, duurzaamheid en puur boorvermogen. Voortkomend uit jarenlange continue verbetering en ontwikkeling, zijn deze machines ontwikkeld om boorvermogen te kunnen leveren met de hoogst mogelijke efficiëntie. Bovendien heeft Euroboor diverse boorassistenten toegevoegd die  helpen het potentieel van de machine maximaal te benutten. Zo is dit de eerste kernboormachine met digital display en vier belasting(bescherming) indicatoren.

Beestachtige machine
Tot slot vestigt Euroboor de aandacht op de Eco.200 kernboormachine.  Deze beestachtige machine is ontwikkeld met de focus op extreme boorwerkzaamheden met behoud van draagbaarheid. De combinatie van 3600W motor, 3900 kg magneetkracht en MT4 as maken het mogelijk om met grote precisie en gemak gaten te boren tot 200 mm doorsnede. “Deze exceptionele machine is dé oplossing voor uw meeste uitdagende boorwerkzaamheden”, aldus Euroboor.