EWS Tool Technologies partner van Kennametal

Kennametal  is een partnerschap aangegaan met EWS Tool Technologies, leverancier van precisiegereedschap voor draaibanken. EWS biedt meer dan 15.000 aangedreven en 25.000 statische gereedschaphouders in zijn productieprogramma.

Multitasking machines en freesdraaicentra werden ooit beschouwd als hoogwaardige speciaalmachines, die alleen werden aangetroffen in werkplaatsen met de financiële middelen en productievolumes die noodzakelijk waren om een dergelijke investering te rechtvaardigen. Dat is niet meer zo.  Draaicentra met aangedreven gereedschap worden steeds populairder in werkplaatsen van klein tot groot. Deze machines bieden de mogelijkheid om onderdelen in één enkele bewerking kosteneffectief te bewerken.

Dit gaat echter gepaard met toenemende complexiteit, en de noodzaak om de productiviteit van zulke machines te maximaliseren door verkorting van de insteltijden. Kennametal komt al decennia aan deze behoefte tegemoet met moderne oplossingen in verspaningsgereedschap en -houders zoals het KM (Kennametal Modular) snelwisselsysteem en heeft onlangs een belangrijke uitbreiding aangekondigd, die snel en nauwkeurig instellen van aangedreven gereedschap belooft.

“Het partnerschap met EWS Tool Technologies is gericht op het maximaliseren van de productiviteit van onze klanten door de beste gereedschap oplossingen en ondersteuning voor hun CNC draaibanken te bieden”, zegt Jay Verellen, director of Global Product Management, Tooling Systems. “De snel wisselende KM koppeling is een van de meest complete in de industrie. Samen met  de kwaliteiten van EWS op het gebied van aangedreven gereedschap en statische gereedschaphouders, zullen we een standaardprogramma bieden dat geschikt is om veel grote merken CNC draaicentra met dit systeem op te waarderen.”

EWS werd in 1960 in het Duitse Köngen opgericht als fabrikant van laboratoriumapparatuur en hydraulische componenten. De onderneming groeide met de productie van accessoires voor bewerkingsmachines en biedt tegenwoordig meer dan 15.000 aangedreven en 25.000 statische gereedschaphouders in zijn productieprogramma.
Het gaat echter om meer dan een omvangrijke selectie aan draaibankgereedschap van topkwaliteit. Iedereen die een draaibank met aangedreven gereedschap heeft, kent het belang van after sales service. Metaal verzwakt, lagers gaan een keer kapot, operators maken vergissingen. Het verzenden van aangedreven gereedschap en gereedschapblokken overzee voor revisie is een dure, tijdrovende aangelegenheid, iets wat werkplaatseigenaren zich moeilijk kunnen veroorloven. “Je hoeft geen twee weken te wachten voor een versleten onderdeel in Duitsland arriveert”, zegt Bahti Hanedar, Chief Financial Officer bij Command Tooling Systems, een volle dochteronderneming van EWS. “Voor deze bedrijven in de VS worden de gereedschappen hier gerepareerd met originele OEM-onderdelen, door personeel dat in de fabriek getraind is. EWS heeft ook productiefaciliteiten in Korea, China en Rusland, dus ongeacht waar je werkplaats zich bevindt, is de service nooit meer dan een dag ver.”
Een snelle respons geldt eveneens voor klantspecifiek gereedschap. Je hoeft je geen zorgen te maken over tijdzones om snel een prijsopgave te krijgen voor een speciale houder voor een lengtemeetapparaat of een 45° haakse kop die 15.000 toeren per minuut kan draaien. Hanedar: “We kunnen snelle doorlooptijden hanteren bij oplossingen voor klanten in de VS en elders, en doen belangrijke engineering en service investeringen op alle locaties.”

Bedrijvengids

Ook interessant voor jou

Verspanen

Lichtgewicht kottergereedschappen

07-03 Deze nieuwste versie van het gereedschap heeft een nieuw ontworpen armstructuur, een grotere middenbuis…

Verspanen

Zwaar draaien met acht snijkanten per wisselplaat

24-11 “FIX8 is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder draaien en vlakken, gladde…

Verspanen

In één stap bevestigingsgaten boren en verzinken

09-06 “De meeste gereedschappen voor bevestigingsgaten die tegenwoordig worden gebruikt, zijn complexe op bestelling gemaakte…

Verspanen

Boor voor snellere lucht- en ruimtevaartbewerking

21-04 Het snel verwijderen van grote hoeveelheden materiaal blijft een uitdaging voor dit soort componenten.…

Verspanen

Kennametal introduceert KCFM 45 vlakfrees

24-09 Kennametal heeft een nieuw vlakfreesplatform voor gietijzertoepassingen geïntroduceerd, de KCFM 45. Met vaste en…

Verspanen

Aluminium voorbewerken met hoge snelheid

14-01 De KOR 5 volhardmetalen frees is de nieuwste ontwikkeling van Kennametal op het gebied…

Verspanen

Volhardmetalen frees met vier spaangroeven

06-01 Kennametal heeft zijn Harvi-lijn krachtige solide schachtfrezen uitgebreid met de Harvi I TE, een…

Verspanen

Kennametal maakt hard draaien rendabeler

09-12 Kennametal kondigde onlangs zijn nieuwste innovatie aan in hard draaiende KBH10B- en KBH20B PcBN-kwaliteiten,…

Metaalnieuws inBeeld

20/04/2022

Komt u ook naar de MIX Noordoost 2022

09/05/2022

Morris Solutions, Retrofit beste optie voor kantbank WIFO Anema

19/02/2021

Voorbeschouwing Thema Plaatbewerking 23-02-2021

05/11/2020

Vakopleiding Techniek kweekt enthousiasme voor modern CNC verspanen