Gaat het weer een beetje meneer van den Hurk?

0
11

‘Hallo David, jij bent het woordenboek de Dikke van Dale aan het lezen?’, hoor ik Edwin Evers vragen op radio 538. ‘Dat klopt’, antwoordt een vrolijke jongeman uit Utrecht. ‘Helemaal van A tot Z. Maar ik ben pas bij de B en ben iets meer dan een jaar geleden begonnen, dus het duurt nog wel even.’ De voor de hand liggende vraag waarom deze jongen aan deze grote taaie klus begonnen is levert een verrassend mooi filosofisch antwoord op. ‘Ik dacht, als je nou alle woorden kent, dan moet je ook de zin van het leven kunnen ontdekken.’ Nu heeft David me niet aangezet om hem in zijn zoektocht helemaal achterna te gaan, maar hij zorgde er wel voor dat ik iets met een A op wilde zoeken.

Het gaat hierbij eigenlijk niet om een woord, maar om een afkorting, namelijk AVG. We zijn er allemaal mee doodgegooid de voorbije periode, maar wist u dat het staat voor de Algemene Verordening Gegevensbescherming? De reden dat ik het googlede is omdat wij binnen ons bedrijf de laatste tijd met iets anders bezig geweest zijn, met toevallig precies dezelfde letters, namelijk AGV. Dus u kunt de verwarring voorstellen als wij hier vol vuur over vertellen. En dat doen we, over onze laatste aanwinst, de Automatic Guided Vehicle.

Het is weer een volgende stap in het optimaliseren van onze interne logistiek. Deze Wifi-aangestuurde robotauto van Gibas vervoert onderdelen van onze plaatsnijafdeling naar de kantbanken. De AGV herkent zijn route helemaal zelf en alles wat hij op zijn pad tegenkomt. In het begin hebben we natuurlijk moeten werken aan wat kinderziektes om te zorgen dat het soepel werkte en was er zelfs even wat extra mankracht nodig. Maar nu hebben we de zaak op de rit en hebben we door deze aanpak onze ruimte efficiënter kunnen inrichten. Daarnaast neemt de AGV zwaar werk over, hij kan tot 500 kilo transporteren, en inspireert ons bovendien om steeds verder te blijven werken aan onze Smart Industry aanpak.

U begrijpt, niet alleen een combinatie van woorden kan leiden tot een hele filosofie, maar ook de volgorde van letters binnen een afkorting. Het zal u hopelijk niet verbazen dat ik dan als ondernemer toch behoorlijk wat enthousiaster wordt van AGV dan van AVG.

Ronnie van den Hurk, De Cromvoirtse

(Visited 1 times, 1 visits today)