Gelderland investeert in slimme en schone fabrieken

0
243

Provincie Gelderland investeert €1 miljoen extra in de maakindustrie van de toekomst. Van 1 mei 2018 tot 1 september 2018 kunnen bedrijven met nieuwbouwplannen gebruik maken van een tenderregeling om hun bedrijf slimmer en schoner in te richten.

Met de tenderregeling investeert de provincie in moderne industrielocaties. ‘We dagen ondernemers in de maakindustrie uit om extra te investeren in slimme en schone toepassingen als zij een nieuwe fabriek gaan bouwen”, aldus gedeputeerde Michiel Scheffer. “Denk aan investeringen in digitale productietechnieken of schone productieprocessen. Voor de beste initiatieven is subsidie mogelijk van maximaal €200.000. Daarbij vragen we de ondernemer wel om de nieuwste kennis en ervaring te delen met mkb-ondernemers. Door kennisdeling willen we innovaties in de hele Gelderse maakindustrie verder stimuleren.”

Ambitieuze ondernemers uit het hele land zijn welkom om in Gelderland te investeren in moderne industrielocaties. De provincie voert de tenderregeling uit in samenwerking met BOOST, het netwerk voor Smart Industry in Oost-Nederland. Ondernemers die gebruik willen maken van de subsidieregeling voor schone en slimme fabrieken kunnen op deze pagina terecht voor meer informatie. De tenderregeling loopt van 1 mei tot 1 september 2018.

www.gelderland.nl