Geprinte composieten met de sterkte van metaal

0
526

Ook het 3D-printen is uiteraard vertegenwoordigd op METAVAK. AMR Europe, dat betaalbare professionele 3D printers aanbiedt op de West-Europese markt, is één van de exposanten.

Tijdens TIV in Hardenberg demonstreerde AMR Europe de 3D composiet printer MarkOne Professional. Hiermee is het mogelijk onderdelen uit kunststof te printen die de sterkte van metaal hebben. Parts welke met behulp van de MarkForged Mark One zijn gemaakt zijn tot dertig keer sterker dan vergelijkbare parts uit ABS. De MarkForged maakt geen gebruik van chemicaliën of additionele materialen en uitharden van de geprinte parts is niet nodig. Na het printen zijn de gemaakte producten klaar om gebruikt te worden.
De Mark One  (bouwvolume 320x132x160 mm, laagdikte 100 micron) print met de volgende materialen: carbonfiber, kevlar, fiberglass en nylon. Daarnaast is het mogelijk om tijdens het printen elektronische parts toe te voegen zodat deze volledig in het geprinte onderdeel worden opgesloten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan RFID tags of sesoren.

AMR Europe
Standnummer 163