Hanwha Robotics versterkt positie in Europa

0

Hanwha Robotics legt de focus nadrukkelijk op de Europese markt. Onlangs is het Hanwha Europe Technical Center in de regio Frankfurt (D) geopend en in gebruik genomen. Op deze locatie zitten verschillende divisies van de Koreaanse fabrikant Hanwha Precision Machinery gevestigd, waaronder Hanwha Robotics.

Er is een ruimte gemaakt voor scholing en praktische trainingen. Ook is er een showroom waar de tien belangrijkste producten van Hanwha kunnen worden gedemonstreerd, waaronder de cobots. Deze worden in Nederland op de markt gebracht door Dymato. Verder bevindt zich op deze locatie ook een onderdelenmagazijn, om de service binnen Europa sneller te kunnen verzorgen. Hanwha gaat het technologisch centrum van twee verdiepingen met een totale oppervlakte van ruim 700 vierkante meter gebruiken als de basis voor grootschalige projecten in Europa en om nieuwe klanten aan te trekken. Het nieuwe centrum moet er toe bijdragen dat het aandeel van de Europese markt in de totale omzet van Hanwha Precision Machinery groeit naar meer dan 15 procent.

Studenten op bezoek
Eerder dit jaar reisde Junho Lee, Senior Research Engineer bij Hanwha, al door Europa. Hij bezocht onder andere de Universiteit van Twente. Tijdens zijn ontmoeting met Stafano Stramigioli (Vice President Research euroRobotics) nodigde hij een aantal studenten van de universiteit uit voor een bezoek aan het hoofdkantoor van Hanwha Precision Machinery in Korea. Dat bezoek heeft afgelopen zomer plaatsgevonden en stond in het teken van de HCR cobot serie en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van collaboratieve robots. De groep kreeg een presentatie en een uitgebreide rondleiding Hierbij bezochten ze verschillende afdelingen waaronder ook het Robotics R&D Center.