Hevami stelt straalmachines centraal

0

Hevami oppervlaktetechniek uit Veghel zal op de Surface met name het programma straalmachines onder de aandacht brengen. Zo zal men de onlangs geïntroduceerd compacte Muldenband (ook wel trommelband genoemd) werpstraalmachine van Rump Strahlanlagen tentoonstellen.

In de compacte uitvoering is de straalkamer, zoals bij elke installatie van Rump, volledig opgebouwd uit 12% mangaanstaal. Verder is de machine voorzien van de efficiënte en onderhoudsvriendelijke R320 turbine welke is voorzien van een 7,5 kW energiezuinige motor. Evenals de compacte hangbaan werpstralers van Rump is ook hier de filterinstallatie volledig geïntegreerd aan de achterzijde van de machine zodat de machine weinig vloeroppervlakte (circa 3×3 meter) benodigt en in combinatie met de geringe hoogte van 4 meter veelal probleemloos op te stellen is. Ondanks de compacte bouwwijze is de machine geschikt voor een vulvolume van 200 liter bij een maximaal chargegewicht van 400 kg en maximaal stukgewicht van 20 kg met een maximale lengte van 300 mm. Naar wens is de machine eventueel ook te leveren met een automatische belader.

Hevami zal verder een Auer handstraalcabine, type ST-1000-J, tonen welke werkt volgens het injectiestraal principe. Deze cabine staat bekend om zijn praktische uitvoering en is voorzien van 1 zijdeur en een aangebouwd patronenfilter. De cabine kan als optie onder andere worden voorzien van een uitrijdbare draaitafel.
Naast de aandacht voor de straalmachines is er ook aandacht voor het verwijderen van ferritisch straalmiddel. Zo zal er een magnetische vloerreiniger gedemonstreerd worden waarmee gemakkelijk ferritisch straalmiddel van de bodem kan worden verwijderd.

Hevami oppervlaktetechniek
Surface 2014 standnummer 169